Νέος μήνας, νέα κινηματογραφική εβδομάδα και ούτε μία, ούτε δύο αλλά έξι νέες ταινίες να κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες της Θεσσαλονίκης.

 

Η ταινία που σίγουρα ξεχωρίζει είναι το νέο δημιούργημα του David Fincher (The Girl with the Dragon Tattoo, The Social Network), Gone Girl (Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε).

 Ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της εποχής μας επιστρέφει με ένα δραματικό θρίλερ, βασισμένο στο best-seller μυθιστόρημα της Gillian Flynn, με πρωταγωνιστή τον Ben Affleck στο ρόλο του Nick Dunne, ενός εκ πρώτης όψεως ευτυχισμένου οικογενειάρχη, ο οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών της αστυνομίας όταν η γυναίκας του εξαφανίζεται. 

Συμπρωταγωνιστούν οι Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon, Kim Dickens και Patrick Fugit.
 
  




Συνεχίζουμε με τη γαλλική οικογενειακή κωμωδία Les Vacances du Petit Nicolas (Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές), sequel του Le Petit Nicolas του 2009, πάντα βασισμένο στη σειρά κόμικ των René Goscinny και Jean-Jacques Sempé. Η ταινία θα προβληθεί και μεταγλωττισμένη.



 

Σήμερα κάνει πρεμιέρα και η νέα ταινία του Πάνου Κούτρα (Στρέλλα, Η Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά), Xenia με κεντρικούς ήρωες δύο αδέρφια, τους Ντάνυ και Οδυσσέα, 16 και 18 ετών αντίστοιχα, ο οποίοι ταξιδεύουν από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη για να εντοπίσουν τον πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε πριν χρόνια, ώστε να εξασφαλίσουν την ελληνική ιθαγένεια. 

Η ταινία προβλήθηκε στο περασμένο φεστιβάλ των Καννών και κέρδισε ιδιαίτερα ενθουσιώδεις κριτικές. 

Πρωταγωνιστούν οι Κώστας Νικούλι, Νίκος Γκέλια, Άγγελος Παπαδημητρίου, Ρομάνα Λόμπατς, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου και Γιάννης Στάνκογλου.




 

Σε πιο περιορισμένη διανομή, θα προβληθεί το ημιβιογραφικό Welcome to New York (Καλώς Ήρθες στη Νέα Υόρκη) του Abel Ferrara (The Funeral, King of New York) με πρωταγωνιστή τον Gérard Depardieu στο ρόλο του παντοδύναμου κυρίου Devereaux (aka Dominique Strauss-Kahn) και στη περιπέτειά του με τη καμαριέρα στο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Συμπρωταγωνιστεί η Jacqueline Bisset.







 Συνεχίζουμε με το Rio, Eu Te Amo (Rio, I Love You), τη τρίτη ταινία της σειράς Cities of Love. Εννιά σκηνοθέτες στήνουν εννιά ιστορίες έρωτα στη μεγάλη πόλη της Βραζιλίας με διάσημους πρωταγωνιστές. 

Πίσω από τη κάμερα κάθονται μεταξύ άλλων οι Guillermo Arriaga, Fernando Meirelles, José Padilha και Paolo Sorrentino, ενώ μπροσρά από αυτή θα δούμε τους Vincent Cassel, Jason Isaacs, Rodrigo Santoro, Harvey Keitel και πολλούς άλλους.

  
 

Τελειώνουμε με την μαύρη κωμωδία Relatos Salvajes (Ιστορίες για Αγρίους)του Damián Szifrón (Tiempo de Valientes). 

Πρωταγωνιστές είναι επτά άνθρωποι που για τον έναν ή τον άλλον λόγο φτάνουν στα όριά τους και ξεσπούν. 

Η ταινία αποτελεί την επίσημη πρόταση της Αργεντινής για τα επόμενα Όσκαρ.





 Εκτός από τις προαναφερόμενες έξι, πρεμιέρα έκαναν ακόμα δύο ταινίες, το βρετανικό δράμα φυλακής Starred Up και το μεξικάνικο δράμα ενηλικίωσης Las Horas Muertas, τα οποία όμως δε βρήκαν το δρόμο για τις αίθουσες της Θεσσαλονίκης και προβάλλονται μόνο στη πρωτεύουσα.



Καλές προβολές…



Αλέξανδρος Κυριαζής

Για το City Portal Salute Salonica


... να σας πούμε κι ένα μυστικό ... δικτυώνεται !!!

 Ε μην βιάζεστε το καλό .... αργεί να γίνει !!!

Δημοσίευση σχολίου