Τίποτα και κανείς δε μπορεί να βρίσκεται για πάντα στη κορυφή. Στα 90 χρόνια ζωής τους, τα Walt Disney Animation Studios είχαν τις χρυσές αλλά και τις μαύρες τους εποχές. Τις περιόδους που σάρωναν κάθε αντίπαλο και τις περιόδους που έτρεχαν μόνοι τους και έβγαιναν δεύτεροι. Η πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας ανήκει στη δεύτερη κατηγορία με τις Pixar και Dreamworks να έχουν πάρει τα ηνία στον αγώνα του animation και τη Disney να βαλτώνει σε ρηχά νερά. Άξαφνα όμως, με το που μπήκαμε στα ‘10s, η κατάσταση άλλαξε ραγδαία, με την έμπνευση να μοιάζει ότι επέστρεψε στους δημιουργούς της μεγάλης εταιρίας του Mickey και με τρεις σερί επιτυχημένες ταινίες, μεταξύ των οποίων και το μαγικό Frozen, βγήκε και πάλι στο προσκήνιο και μοιάζει αποφασισμένη να μείνει εκεί.

 

Η τεράστια επιτυχία του Frozen δημιούργησε προσδοκίες, με τους θεατές να περιμένουν κάτι ανάλογα ποιοτικό και για τη συνέχεια. Για αυτό το λόγο η Disney αποφάσισε για πρώτη φορά να εκμεταλλευτεί τη θυγατέρα Marvel. Περίπου πέντε χρόνια έχουν περάσει από τη μεγάλη εξαγορά των 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και παρότι η εταιρία γεμίζει συνέχεια τα ταμεία της με τις επιτυχίες των ταινιών του Marvel Cinematic Universe, δεν είχε προσπαθήσει να επιχειρήσει κάποιο ουσιαστικό πάντρεμα. Μέχρι τώρα…


Το Big Hero 6 είναι η νέα μεγάλη παραγωγή των Walt Disney Animation Studios και η πρώτη που είναι βασισμένη σε χαρακτήρες της Marvel Comics. Η ομώνυμη ομάδα υπερηρώων πρωτοεμφανίστηκε σε ένα τεύχος του κόμικ Alpha Flight το 1998, ενώ λίγο αργότερα απέκτησαν τη δική τους σειρά κόμικ.

Πρωταγωνιστής είναι ο 14χρονος Hiro Hamada, ένα παιδί θαύμα στο τομέα της ρομποτικής, που ζει στη πόλη του San Fransokyo. Ο Hiro μαζί με τη βοήθεια του πιστού του ρομπότ Baymax, αποκαλύπτει μια εγκληματική συνομωσία και συγκεντρώνει μια ομάδα νεαρών και άπειρων ηρώων για να την αποτρέψει.


Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχουν αναλάβει οι Don Hall (Winnie the Pooh) και Chris Williams (Bolt) με τους Ryan Potter, Scott Adsit, Jamie Chung, Damon Wayans Jr, Génesis Rodríguez, TJ Miller, Maya Rudolph, James Cromwell, Alan Tudyk και Daniel Henney να δανείζουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες.

Μετά από αρκετά teasers, η Disney έδωσε στη δημοσιότητα το νέο και πιο χορταστικό trailer που σίγουρα μας ανοίγει την όρεξη. Το Big Hero 6 θα δούμε στις 6 Νοεμβρίου με τίτλο Οι Υπερέξι από την Feelgood Entertainment.







Αλέξανδρος Κυριαζής

Μόνον Για το City Portal Salute Salonica
http://www.salutesalonica.gr/ 

Δημοσίευση σχολίου