Μόνο μερικοί μήνες έχουν περάσει από την δήλωση της Angelina Jolie ότι σκοπεύει να κάνει ένα βήμα από την υποκριτική ώστε να επικεντρωθεί στο φιλανθρωπικό της έργο και στη νέα της καριέρα ως σκηνοθέτις. Με μοναδικό δείγμα το πολυσυζητημένο αλλά για τους λάθος λόγους In the Land of Blood and Honey, αυτή η δήλωσε δε βρήκε πολλούς σύμφωνους, όμως λίγο καιρό αργότερα μας παρουσιάζει το Unbroken και είναι έτοιμη να κλείσει στόματα.

 Εμφάνιση unbroken.jpg


Η ταινία είναι βασισμένη στη πραγματική ιστορία του ολυμπιονίκη Louis Zamperini. Γιος Ιταλών μεταναστών, ο Zamperini είχε έρθει 8ος στους Ολυμπιακούς του 1936 στο άθλημα των 5 χιλιομέτρων όμως η μεγάλη περιπέτειά του θα ξεκινούσε λίγα χρόνια αργότερα όταν το 1941 θα καταταγόνταν στην αεροπορία. Τον Απρίλιο του ’43, κατά τη διάρκεια μιας αποστολής βομβαρδισμού ενός νησιού της Πολυνησίας, το αεροπλάνο καταρρίπτεται με τον Zamperini και τους συντρόφους του να βρίσκονται ναυαγοί στη μέση του Ειρηνικού, μέσα σε μια σωσίβια λέμβο στην οποία επέζησε επί 47 ημέρες, μέχρι που τους βρήκε ένα γιαπωνέζικο πλοίο και τους μετέφερε σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου πέρασε δυόμιση χρόνια βασανιστηρίων, μέχρι το τέλος του πολέμου.




Στην έρευνα της ιστορίας, η Jolie είχε πολύτιμο βοηθό τον ίδιο τον Zamperini, ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να δει το τελικό αποτέλεσμα, αφού έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούλιο σε ηλικία 97 ετών. Το αρχικό σενάριο της ταινίας έγραψε ο William Nicholson, το οποίο πέρασε από τα χέρια των Richard LaGravenese και των αδερφών Coen για να φτάσει στη τελική του μορφή.



Παρά την επικότητα της ιστορίας, το Unbroken δεν είναι μια ιδιαίτερα ακριβή παραγωγή με το κόστος της να υπολογίζεται στα 65 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που φαίνεται και από το cast από το οποίο απουσιάζει το μεγάλο φτασμένο όνομα, όμως είναι γεμάτο νέα ταλέντα με πρώτο τον Jack O'Connell, το όνομα του οποίου βρίσκεται συνεχώς στη δημοσιότητα τους τελευταίους μήνες με τις εξαιρετικές ερμηνείες του στα Starred Up και '71.  


Εμφάνιση unbroken_ver2.jpg

Συμπρωταγωνιστούν οι Takamasa Ishihara, Garrett Hedlund, Jai Courtney και Domhnall Gleeson.


Παρότι η ταινία ακόμα δεν έχει προβληθεί πουθενά, ήδη θεωρείται ότι έχει μεγάλες ελπίδες να φτάσει μέχρι το κόκκινο χαλί των Όσκαρ, και αν λάβουμε υπόψη τα trailers δεν έχουν άδικο. Τα δικαιώματα διανομής του Unbroken έχει η UIP, η οποία δυστυχώς δεν έχει ακόμα ανακοινώσει πότε θα δούμε τη ταινία στην Ελλάδα.





Δείτε το νέο trailer…
 Unbroken Official Trailer #2 (2014) - 
Angelina Jolie Directed Movie HD







Αλέξανδρος Κυριαζής

 Για το City Portal Salute Salonica


 

Δημοσίευση σχολίου