Ιδιαιτέρως πλούσιο και σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα αποδεικνύεται το φετινό φθινόπωρο, αφού εκτός του μεγάλου αριθμού ταινιών που κάνουν πρεμιέρα κάθε Πέμπτη, πάντα έχουμε τουλάχιστον μία ταινία που διεκδικεί μια θέση στο πάνθεον της χρονιάς. Έξι λοιπόν και αυτή την εβδομάδα οι νέες ταινίες, με επιλογές για όλα τα γούστα.

  

Ο τίτλος της εβδομάδας είναι σίγουρα το The Judge (Ο Δικαστής), ένα δικαστικό - οικογενειακό δράμα με τον Robert Downey Jr να υποδύεται έναν μεγαλοδικηγόρο που επιστρέφει στο πατρικό του για τη κηδεία της μητέρας του και βρίσκεται να υπερασπίζεται τον συνταξιούχο δικαστή πατέρα του που κατηγορείται για δολοφονία. Συμπρωταγωνιστούν οι Robert Duvall, Vera Farmiga και Billy Bob Thornton, με τον David Dobkin να κάθεται στη σκηνοθετική καρέκλα.
 






Συνεχίζουμε με κάτι τελείως διαφορετικό, τη νεανική περιπέτεια δράσης Teenage Mutant Ninja Turtles - Χελωνονιτζάκια, που μετά από δύο αναβολές επιτέλους βρήκε το δρόμο της προς τις ελληνικές αίθουσες. Στην υπερπαραγωγή του Michael Bay πρωταγωνιστούν οι Megan Fox, Will Arnett και William Fichtner με τον Jonathan Liebesman να έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία. Η ταινία βασίζεται στους χαρακτήρες που δημιούργησαν οι Peter Laird και Kevin Eastman, και έχουν εδώ και δεκαετίες διασκεδάσουν εκατομμύρια πιτσιρίκια σε όλο τον κόσμο.
 





Αλλάζουμε και πάλι κλίμα αλλά και γλώσσα, με την νέα ταινία του Νίκου Ζαπατίνα, Στα Καλά Καθούμενα να κάνει πρεμιέρα. Ο σκηνοθέτης των “Ο Ηλίας του 16ου” και “Ενας & Ενας” καθοδηγεί τους Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Ζέτα Μακρυπούλια και Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους σε μια κωμωδία καταστάσεων.
 




 

Ξαναπερνάμε μια τελευταία βόλτα από Χόλυγουντ μεριά με το θρίλερ Henrik Ruben Genz, Good People - Άπληστοι Γείτονες, με τους πρωταγωνιστές James Franco και Kate Hudson να μπλέκονται σε θανάσιμες περιπέτειες όταν αποφασίζουν να κρατήσουν τα χρήματα που βρίσκουν κρυμμένα στο διαμέρισμα του δολοφονημένου γείτονά τους.







Περνάμε για τελευταία φορά τον Ατλαντικό και προσγειωνόμαστε στο μικρό Βέλγιο, απ’ όπου μας έρχεται η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων The House of Magic - Το Μαγικό Σπίτι, η οποία θα προβληθεί αποκλειστικά μεταγλωττισμένη και τελειώνουμε με το βρετανικό δραματικό θρίλερ The Riot Club - Η Λέσχη της Κομψής Αλητείας της Lone Scherfig.
 





 




Καλές προβολές…

 Αλέξης Κυριαζής


Για το City Portal Salute Salonica

 


Δημοσίευση σχολίου