Μετά από δύο υπέρ του δέοντος γεμάτες κινηματογραφικές εβδομάδας, ώρα να ρίξουμε λίιιγο τις ταχύτητες με τέσσερεις ταινίες να κάνουν πρεμιέρα από σήμερα στις αίθουσες της πόλης.


Παίρνοντάς το ηλικιακά, ξεκινάμε με το εφηβικό The Giver (Ο Φύλακας της Μνήμης), μια -ακόμα- young-adult ταινία επιστημονικής φαντασίας, βασισμένη σε αντίστοιχο βιβλίο, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά έχει από πίσω της τον μεγάλο Jeff Bridges, που έχει αναλάβει τη παραγωγή και πρωταγωνιστεί. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα φαινομενικά ουτοπικό κόσμο, κάπου στο μέλλον, χωρίς πολέμους, διακρίσεις, πόνο και αδικίες. Βασικός ήρωας είναι ένας νεαρός άνδρας, ο Τζόνας, που γεννήθηκε και ζει μέσα σε αυτόν τον τέλειο κόσμο. Μόνο ένας μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας, μέσα σ’ αυτή την κοινωνία, γνωρίζει τι πραγματικά συνέβαινε στο παρελθόν. Σταδιακά ο Τζόνας, ενηλικιώνεται και σύντομα θα μάθει ποιος είναι ο ρόλος του στην κοινωνία. Είναι εκείνος που θα επωμιστεί το βάρος της μνήμης του παρελθόντος. Ο Giver θα αρχίσει να του μεταφέρει διάφορες μνήμες τους παρελθόντος και εκείνος θα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι όλα έτσι όπως φαίνονται, καμιά φορά θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του. Σκηνοθετεί ο Phillip Noyce (Salt, The Bone Collector) με πρωταγωνιστές τους Brenton Thwaites, Odeya Rush, Jeff Bridges, Meryl Streep, Katie Holmes, Alexander Skarsgård, Cameron Monaghan και Taylor Swift.





Συνεχίζουμε με μία ακόμα ταινία φαντασίας που προφανώς απευθύνεται και πάλι σε σχετικά νεαρές ηλικίες, το Dracula Untold. Οι Burk Sharpless και Matt Sazama που έγραψαν το σενάριο, προσπαθούν να μας πάνε πριν τα γεγονότα που όλοι γνωρίζουμε από το βιβλίο του Bram Stoker, μπερδεύοντας τη φαντασία με λίγο από τον πραγματικό Vlad Tepes. Σκηνοθετεί ο Gary Shore και πρωταγωνιστούν οι Luke Evans, Dominic Cooper και Sarah Gadon.
 






Συνεχίζουμε με τη ρομαντική κομεντί What If (Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω;)του Michael Dowse. Ο Daniel Radcliffe υποδύεται έναν αθεράπευτα ρομαντικό νεαρό φοιτητή που, αφού έχει καεί η γούνα του από τις αποτυχημένες σχέσεις, αποφασίζει να πατήσει φρένο. Μέχρι που γνωρίζει τη Zoe Kazan, με την οποία υπάρχει άμεση έλξη. Εκείνη όμως έχει ήδη φίλο και έτσι οι δυο τους μένουν απλοί φίλοι, ή τουλάχιστον προσπαθούν.
 




Τελειώνουμε με το δραματικό The Good Lie (Ενα Γενναίο Ψέμα) του Philippe Falardeau (Monsieur Lazhar). Πρωταγωνιστεί η Reese Witherspoon στο ρόλο μιας παράτολμης Αμερικανίδας που βοηθάει μια ομάδα νεαρών Σουδανών προσφύγων που κατάφεραν να φύγουν από τη μπαρουτοκαπνισμένη πατρίδα του και προσπαθούν να προσαρμοστούν στις Η.Π.Α.

 




Καλές προβολές…



Αλέξανδρος Κυριαζής

 Για το City Portal Salute Salonica

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟ CITY PORTAL - ΟΔΗΓΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ SALUTE SALONICA 
 

Δημοσίευση σχολίου