ΣΤΙΣ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ετοιμαστείτε για τον Νοέμβριο !!!

 

 -------------------------------------------------------------------------

Μετά την επανέναρξη της Ταινιοθήκης της ΕΡΤ-3 στον κινηματογράφο Αλέξανδρο (Εθνικής Αμύνης 1) και την τεράστια κοσμοσυρροή θεατών όλων των ηλικιών και τάξεων στις προβολές της, θα υπάρξει διακοπή μιας εβδομάδας λόγω του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα. Έτσι, η επόμενη ταινία της  "Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο" (πρώτη του νέου αφιερώματός της"Αυτός ήταν ο «ψυχρός» πόλεμος") θα παρουσιαστεί τη μεθεπόμενη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.


«Αυτός ήταν ο Ψυχρός Πόλεμος» το νέο αφιέρωμα του αυτοδιαχειριζόμενου κινηματογράφου των εργαζομένων της ΕΡΤ3

Ο συγκλονιστικός «Κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο» στον αυτοδιαχειριζόμενο κινηματογράφο των εργαζομένων της ΕΡΤ3

Η ταινία 'Biophilia live' των Nick Fenton και Peter Strickland είναι μια αποτύπωση της ανθρώπινης διάστασης του πολυμορφικού-πολυμεσικού έργου της björk, Biophilia, κατά την παρουσίασή του στο Alexandra Palace του Λονδίνου, το 2013. Η Björk με την συνοδεία της μπάντας της παρουσιάζει ολόκληρο τον ομώνυμο δίσκο άλλα και κομμάτια απο την μουσική της πορεία, 

χρησιμοποιώντας μια ευρεία γκάμα απο μουσικά όργανα, άλλα γνώριμα και άλλα εξωτικά και πρωτόγνωρα. Η ταινία έχει χαρακτηριστεί ως '...μια συναρπαστική καταγραφή μιας δημιουργού σε πλήρη έλεγχο των ιδιαίτερων δυνάμεών της' (Variety), 'ένα αυτόνομο έργο τέχνης' (Hollywood Reporter) και αποτελεί ζωτικό κομμάτι του μωσαϊκού που είναι το Biophilia.

Το LES YPER YPER παρουσιάζει την ταινία BJORK / BIOPHILIA LIVE
FRI, NOV 7, 21.00
-------------------------
Είσοδος ελεύθερη

Georgiou Stavrou 4,  Thessaloníki


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τώρα αποκτήστε δωρεάν για πάντα την κάρτα μέλους του Salute Salonica και κερδίζετε συνεχώς ευκαιρίες αγορών απο καταξιωμένους επιχειρηματίες !!!

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ



Mουσική εκδήλωση Αλληλεγγύης στην Καλαμαριά την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

 Mουσική εκδήλωση Αλληλεγγύης στην Καλαμαριά την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».  

Σήμερα, Τετάρτη 29/10 στις 6.00 μ.μ. συνέλευση και ρεμπέτικο γλέντι για την ενίσχυση των δικαστικών εξόδων της ΒΙΟ.ΜΕ. στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Σχολείο.




Ο χώρος «Ψυχολογία-Τέχνη» σας προσκαλεί να συμμετέχετε σε μια συνάντηση γνωριμίας με το εισαγωγικό πρόγραμμα στη "Χοροθεραπεία- Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης" Η συνάντηση θα είναι βιωματική δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τους υπεύθυνους της εκπαίδευσης, να μάθουν πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και να συμμετέχουν σε μια σύντομη χοροθεραπευτική διαδικασία. Η ανοιχτή συνάντηση είναι για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και για αυτούς που θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τη Χοροθεραπεία. 

περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.psychologyart.gr/2011/09/blog-post_6061.html
δηλώσεις συμμετοχής: psychologyart@cyta.gr
psychotherapyart@yahoo.gr 
2310 257070

φωτο: Human movement digital sculptures





Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΟ διοργανώνει διαλέξεις Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής Γονέων

ΟΜΙΛΙΑ: ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

με την Ελένη Σίγκου: MSc Ψυχολογίας, Professional Certification στις Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία, αρχισυντάκτρια parentshelp.gr 

Τα παιδιά από τη φύση τους αγαπούν τις τέχνες – τη ζωγραφική, το σχέδιο, τη μουσική, το θέατρο. Το ερώτημα όμως είναι, αν και γιατί είναι σημαντική η όποια μορφής τέχνη για τα παιδιά.


ΠΕΜΠΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Ώρα: 7.30 μμ

ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ

ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΟΣ 79 - [ΕΝΑΝΤΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ]

1ος ΟΡΟΦΟΣ


Είσοδος ελευθερη
Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΟ διοργανώνει διαλέξεις Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής Γονέων






Από 31 Οκτωβρίου ως 2 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το Πανευρωπαϊκό Τουρνουά Επιχειρηματολογίας και Ρητορικού Λόγου "Thessaloniki Open 2014". Ο Όμιλος για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους συνδιοργανωτές του Τουρνουά.
Ο τελικός στις 2 Νοεμβρίου είναι ανοιχτός στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Αλέξανδρος (Εθν. Αμύνης 1). Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας!

 

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: «Απρόθυμοι πελάτες», «επάνοδος προβλημάτων», «Εδώ και τώρα» στην ψυχοθεραπεία, αξιολόγηση διαδικασίας κ.α.

 Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ ανοιχτή διάλεξη & εκπαιδευτικό σεμινάριο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας.

Θέμα:
«ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ»

με εισηγητές τους συνεργάτες του Dulwich Centre Αφηγηματικής θεραπείας:
Αδάμ Χαρβάτη ψυχολόγο, MSc, PhD
και την
Κασσάνδρα Πήτερσεν ψυχολόγο & πιστοποιημένη αφηγηματική ψυχοθεραπεύτρια.

-------------------------------------------------------------------

1.

ΔΩΡΕΑΝ & ΑΝΟΙΧΤΗ στο κοινό διάλεξη Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας με θέμα:

«Προκλητικές καταστάσεις σε μία περίπτωση βουλιμίας»

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση ενός περιστατικού βουλιμίας. Θα συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετώπισε η θεραπεύτρια, με ταυτόχρονη αναφορά σε θεωρητικές έννοιες και πρακτικές της αφηγηματικής θεραπείας.

ΧΡΟΝΟΣ-ΤΟΠΟΣ:
Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, 7.00 - 9.30 μ.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Θεσσαλονίκης (Αμφιθέατρο)
Κλεάνθους 57 & Γρ. Λαμπράκη
(απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ)

 
2.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας με θέμα:

«Προκλητικές καταστάσεις στην ψυχοθεραπεία: «Απρόθυμοι πελάτες», «επάνοδος προβλημάτων», «Εδώ και τώρα» στην ψυχοθεραπεία, αξιολόγηση διαδικασίας κ.α.»

Στο σεμινάριο θα συζητηθούν εκείνες οι καταστάσεις που μπορεί να φέρνουν σε αμηχανία έναν θεραπευτή χρησιμοποιώντας μερικές από τις ριζοσπαστικές έννοιες και πρακτικές της αφηγηματικής ψυχοθεραπείας.

Το σεμινάριο θα είναι χρήσιμο για θεραπευτές και εκπαιδευόμενους θεραπευτές ποικίλων θεραπευτικών κατευθύνσεων.


ΧΡΟΝΟΣ-ΤΟΠΟΣ:


Σαββατοκύριακο 1-2 Νοεμβρίου

Κέντρο Biennestar, Βασ.Όλγας 181, Θεσσαλονίκη

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

www.narrativetherapy.gr, narrativetherapygr@gmail.com
6941-405424


 
 


 Κομμάτι και εμείς της σχολικής κοινότητας ,μέλη της ίδιας οικογένειας ,συνοδοιπόροι στον κοινό αγώνα εδώ και 15 μήνες ,οι σχολικοί φύλακες συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 23/10 στις 18:00 . Φωνάζουμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ απέναντι στις απολύσεις .στην φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση που έχει δρομολογήσει και υλοποιεί πιστά η εθελόδουλη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου .

"Φύλακες καθηγητές όλοι μιά γροθιά
ΜΟΝΟ ΝΙΚΗΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ "


 

Με μια εορταστική συναυλία, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, με έργα Ελλήνων και φιλελλήνων συνθετών η Κ.Ο.Θ. και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τιμούν τη γιορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Άγιου Δημήτριου και την εθνική επέτειο, υπό τη μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου αρχιμουσικού Άλκη Μπαλτά.
Η Κ.Ο.Θ. συμπράττει με τη μέτζο σοπράνο Αγγελική Καθαρίου, τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και σε δύο έργα με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης!
Παράλληλα το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει προβολή φωτογραφιών κατά τη διάρκεια της συναυλίας.
Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 21:00 στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής του Ο.Μ.Μ.Θ.
Εισιτήρια: 20€, 12€, 8€
Προπώληση: Εκδοτήριο ΜΜΘ (Πλ. Αριστοτέλους) και στο www.tch.gr


 



Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΜΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014. ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!!!








--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The Agenda for our meetup is the same as last time!
1 Quick hello and catching up 15min
2. Split into groups... each group will prepare a proposal
3. Mini Pitching Competition... only one idea will move forward, so each team will have 5 minutes to convince the rest of us
4. Vote for the best idea
5. Organize how to proceed with building our first community driven "business"
Let's get cracking....

 Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 18.00 - 21.00 

Cafe-Bazaar

Παπαμάρκου 34-36, Πλατεία Άθωνος, Thessaloníki



Τα Crunch (Creative Brunch) είναι μια σειρά ανοιχτών δημιουργικών συναντήσεων που στοχεύουν στην ενημέρωση, δικτύωση και ενδυνάμωση της δημιουργικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης ως προς την αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών εργαλείων. 

Τα Crunch οργανώνονται από το Creativity Platform και την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014. Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αναγκαιότητα για γνώση και πρόσβαση στους διαθέσιμους χρηματοδοτικούς πόρους, τα Crunch στοχεύουν να αποτελέσουν το κατάλληλο περιβάλλον και εργαλείο υποστήριξης προς αυτή την κατεύθυνση. 

Η πρώτη συνάντηση Crunch θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα «Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής που προσφέρει σε νέους ή εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες που διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε κάποια από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Χαράλαμπος Σαμαντζής, συντονιστής του προγράμματος από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Νέοι επιχειρηματίες και επιχειρήσεις της πόλης που έχουν ήδη συμμετάσχει στο πρόγραμμα θα είναι εκεί και θα μεταφέρουν την εμπειρία τους.

Crunch #1 – Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες
Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ / HELEXPO)
Ώρα έναρξης: 12.00 μεσημέρι
Προσέλευση, καφές και brunch: 11.30 π.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής - εγγραφές:
https://www.eventora.com/el/events/crunch-1-erasmus-young-entrepreneurs

Το δημιουργικό μας brunch επιμελείται το O-olive !


''- Τα πήραμε όλα; Βάλε μπρός!
- Η Μαύρη Φορντ μουγκρίζει από το βάρος. Μα τι πήρες μαζί;
-Όλα τα βαριά μικροπράγματα...
-Στρίψε στην μεγάλη Λεωφόρο.
-Εεεεεεεε, φρένο!!!!!! Δεν βρίσκω το κουμπί!
-Θα το βρεις στο δρόμο. Ξεκίνα! Θα αργήσουμε στο ραντεβού με την ζηλιάρα κουτσομπόλα σταρ, που όταν μένει μόνη φοράει δυο παλτά και κυνηγάει το λύκο της στο δάσος. 
-Τι ώρα είναι;
- Ώρα για παράσταση.''

Μέλα Γεροφώτη
Νόνικα Μαλκουτζή
Πάνος Ζώης

Σπύρος Ρασσιάς - Piano
Δημήτρης Αραμπατζής - Bayan
Γιώργος Σμυρνής - Bass
Νίκος Βαργιαμίδης - Drums

Ώρα προσέλευσης: 22.00

Τηλέφωνο κρατήσεων:2310 402048
Για το Πρόγραμμα επισκεφθείτε την σελίδα μας
www.frenchkeys.gr







Το κτίριο του πρώην Maison Crystal. Ποια είναι η ιστορία του; Πότε και από
ποιους σχεδιάστηκε; Ποιες χρήσεις φιλοξένησε ως τώρα και ποια είναι η
σημερινή του κατάσταση; Και πώς θα μπορούσε να αναδειχθεί η δυναμική
του, ώστε να συμβάλει σε μια καλύτερη πόλη στο μέλλον;



11:00
Πρώτη παρουσίαση των προτάσεων που προέκυψαν ως αποτέλεσμα του workshop MC Redux


13:00
Συζήτηση με αφορμή τη νέα πολιτιστική χρήση του κτιρίου.

Οι Έλλη Χρυσίδου (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Παιδείας), Θούλη Μισιρλόγλου (Ιστορικός Τέχνης / Καλλιτεχνική Σύμβουλος 49ων Δημητρίων), Λίνα Λιάκου (Αρχιτέκτονας / Δημοτική Σύμβουλος), Πρόδρομος Νικηφορίδης (Αρχιτέκτονας / Εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Νέας Παραλίας), Αρετή Λεοπούλου (Ιστορικός Τέχνης), Σπύρος Παπαδημητρίου (Αρχιτέκτονας / Λέκτορας Τμήματος Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ.), Δημήτρης Φράγκος (Εικαστικός / Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ.), Γιώργος Τούλας (Δημοσιογράφος / Ιδρυτής και συντονιστής του Θεσσαλονίκη Αλλιώς), Αργυρώ Σκίτσα (Υπεύθυνη της Καλλιτεχνικής Παιδαγωγικής Ομάδας, Σχεδία στην πόλη) και Δημήτρης Αμελαδιώτης (Εικαστικός), συζητούν με αφορμή την επανάχρηση του κτιρίου και την μελλοντική απόδοσή του στην κοινωνία των πολιτών.



Maison Crystal -Μεγάλου Αλεξάνδρου 6-Σάββατο 11.00 π.μ.





ΕΚΘΕΣΗ | The present is a present 2

Το Σάββατο,18/10 στις 12.00 ,εγκαινιάζεται στο L.Y.Y. η έκθεση THE PRESENT IS A PRESENT 2, των μαθητών του εικαστικού εργαστηρίου που λειτουργεί στο χώρο υπό την καθοδήγηση της καλλιτεχνιδας Ράνιας Εμμανουηλίδου.

Πρόκειται για εξατομικευμένα ή και ομαδικά εικαστικά projects που περιλαμβάνουν σχέδιο, ζωγραφική, video, animation, γλυπτική και απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών.

Les yper yper
Γεωργίου Σταύρου 4
Διάρκεια: 18/10-30/10



το σαββατο το μεσημερι με μεζεδες και μουσικές!!!!!!





Είτε είστε δρομέας, είτε θεατής του 3ου Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - Thessaloniki Night Half Marathon, μπορείτε να φέρετε τα φάρμακα που δε χρειάζεστε στην εκκίνηση του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., μπροστά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας την προσπάθεια της Praksis και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη!
Διαβάστε περισσότερα: http://bit.ly/1F9J3HX



ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ + ΔΡΟΜΟΣ 5ΚΜ

Φέτος ο 3ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης συμπίπτει με την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων! Η Α21 συμμετέχει και φέτος στον Ημιμαραθώνιο με στόχο να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της εμπορίας ανθρώπων! 

Ελάτε μαζί μας στις 18 Οκτωβρίου να τρέξουμε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τους. Γιατί κάθε άνθρώπινη ζωή έχει ΑΞΙΑ!!!

Μπορείτε να συμμετέχετε στον Ημιμαραθώνιο, που ξεκινάει στις 18:45 ή στον Αγώνα 5χλμ. στις 21:15.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο info@a21.gr και στο 6989 526 440.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες Πληροφορίες για τον Μαραθώνιο: http://www.thessalonikihalfmarathon.org/



Μετά το τέλος του 3ου Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - Thessaloniki Night Half Marathon το πάρτυ συνεχίζεται με μία μεγάλη συναυλία στην παραλία της Θεσσαλονίκης, την οποία οργανώνει η A21 Campaign Greece σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ο.Ε. του Ημιμαραθωνίου, για την Πανευρωπαϊκή Μέρα κατά της ανθρώπινης εμπορίας. Όλοι εκεί!!!

 



8 -26 Οκτωβρίου: Ημέρες αφιερωμένες στην προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στις 11.00 ελάτε στο Μουσείο
Από τις 18 ως τις 26 Οκτωβρίου 2014 ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) διοργανώνει εκδηλώσεις για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σε θέματα που συνδέονται με την φροντίδα και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Το Μουσείο με τον τίτλο "Τι συμβαίνει στο Μουσείο;" συμμετέχει στις εκδηλώσεις, ανοίγει τις πόρτες του και αποκαλύπτει τα μυστικά του.
Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στις 11.00 ελάτε στο Μουσείο να ξεναγηθείτε στις εκθέσεις, στα εργαστήρια συντήρησης και στις αποθήκες. Η ξενάγηση θα γίνει από αρχαιολόγο του Μουσείου, ενώ στα εργαστήρια συντήρησης θα μιλήσουν για τη δουλειά τους οι συντηρητές χαρτιού, εικόνας, κεραμικής και μαρμάρου.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2313306403, κ. Μιχαλοπούλου.

  

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει αυτή την Κυριακή 19 Οκτωβρίου δράση με τίτλο "Σαν Κατασκήνωση" στην Παραλία της Θεσσαλονίκης! Εσείς θα είστε εκεί; Σας περιμένουμε όλους μαζί με φίλους, παιδιά, ξαδέρφια, ανίψια, να παίξουμε και να διασκεδάσουμε σε ένα μοναδικό challenge valley για μικρούς και μεγάλους!!!



ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!
"Η συνθήκη της Λωζάνης και η εμπειρία της προσφυγιάς στην Ελλάδα και την Τουρκία", ομιλία του κ. Ιάκωβου Μιχαηλίδη, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης "Οι δυο όχθες της νοσταλγίας". Στη συνέχεια θα προβληθεί το εξαιρετικό ντοκυμαντερ "Δυο φορές ξένος"

 Συγκεκριμένα ξετυλίγει την ιστορία των ανταλλάξιμων προσφύγων, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις με ιστορικούς και συγκλονιστικές προφορικές μαρτυρίες προσφύγων, από την Ελλάδα και την Τουρκία, εξετάζοντας τα αίτια αυτών των μετακινήσεων και το πώς επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η παραπάνω εκδήλωση εντάσσεται στo πλαίσιo της έκθεσης «Οι δύο όχθες της νοσταλγίας», που διοργάνωσαν από κοινού το Ίδρυμα Ανταλλαγέντων Λωζάννης, το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης και το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού Καλαμαριάς.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2310889840, 2310889855
 

 

Συνέδριο Innovation ID 2014

Συνέδριο Innovation ID 2014, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου 2014, στις 10:30 π.μ., στις εγκαταστάσεις του Goethe-Institut (Βασ. Όλγας 66). Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Κέντρου Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.), του Goethe-Institut, του British Council και της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης A.E., με την υποστήριξη του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας. 


Η 52η συνάντηση του Open Coffee Thessaloniki έχει θεματική τη χρηματοδότηση startup εταιρειών. 

Ομιλητές: 
- Μιχάλης Δημητρόπουλος, Investment manager Piraeus JEREMIE Tech Catalyst

- Θανάσης Καλέκος, Managing Partner Odyssey JEREMIE Partners 

- Γιώργος Τζιραλής, partner JEREMIE Openfund

Θα ακολουθήσει Q&A

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης - Τρίτη 21 Οκτωβρίου 19.30 - 21.40


Apparatus: Ιδεατά Συστήματα

Η αξιωματική θεώρηση του “συνόλου” ως έννοια ορίζει, πως η συλλογή διακριτών μεταξύ τους αντικειμένων δημιουργούν μία ολότητα που γίνεται αντιληπτή στη σκέψη ή στη διαίσθησή μας. Στην έκθεση Apparatus: Ιδεατά Συστήματα, πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν συστήματα νοητά και αδιανόητα που διατρέχουν το περίπλοκο καλλιτεχνικό λεξιλόγιο και καταλήγουν στη δημιουργία ενός πληθωρικού συστήματος, το οποίο γίνεται αντιληπτό μόνο ως ιδέα και ως ύπαρξη ενός φανταστικού κόσμου.

Ο Χριστόφορος Κατσαδιώτης με τις οξυγραφίες του ανατρέπει τη διάσταση, το μέγεθος και την κατασκευή του δημόσιου χώρου, ο Άρης Κατσιλάκης με τα γλυπτά του εμφανίζει υβριδικά αντικείμενα που φαίνονται να είναι αλιευμένα από έναν μελλοντικό τόπο, ο Τόλης Τατόλας σχεδιάζει κατόψεις και χαράξεις πάνω σε έναν απόλυτα οργανωμένο νοητό χάρτη ενός αόρατου κόσμου, ο Πέτρος Τεζαψίδης παρουσιάζει μέσα από τη ζωγραφική του πολυδιάστατους επιθετικούς και δυστοπικούς κόσμους και περιβάλλοντα και τέλος ο Βασίλης Χατζόπουλος κατασκευάζει γλυπτικές ψευδαισθήσεις που παρασύρουν το βλέμμα σε ένα αδιάλειπτο παιχνίδι.

Παναγής Κουτσοκώστας
Ιστορικός τέχνης-μουσειολόγος
Επιμελητής έκθεσης

Kalos&Klio Showroom - 96 Tsimiski Thessaloniki

21 Οκτωβρίου - 20 Νοεμβρίου
21 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ. μέχρι 20 Νοεμβρίου



To 
FEAST Thessaloniki επιστρέφει αυτόν τον Οκτώβριο.

Έλα στο FEAST Thessaloniki #3, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, στο Les yper yper και ψήφισε το project που πιστεύεις ότι πρέπει να λάβει τη χρηματοδότηση σου! 

Δήλωσε συμμετοχή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας. 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Το FEAST οργανώνει μια νέα πλατφόρμα εναλλακτικής μικροχρηματοδότησης δημιουργικών projects.

Με το αντίτιμο των 10€ θα μάθεις ιδέες που αξίζουν τη χρηματοδότησή σου και θα ψηφίσεις το project που θεωρείς καλύτερο, ώστε να κερδίσει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη συγκεκριμένη βραδιά! 

Eat. Drink. Vote. 
#SupportLocalCreativity


Σας προσκαλούμε στο FEAST Thessaloniki #3, μια νέα πλατφόρμα εναλλακτικής μικροχρηματοδότησης δημιουργικών projects, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, στο Les yper yper (Γ. Σταύρου 4), στις 21:00! 

Με το αντίτιμο των 10€ θα μάθετε ιδέες που αξίζουν τη χρηματοδότησή σας και θα ψηφίσετε το project που θεωρείτε καλύτερο, ώστε να κερδίσει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη συγκεκριμένη βραδιά! Το εισιτήριο των 10 ευρώ περιλαμβάνει φαγητό και ποτό!

Η ομάδα μας, Push Your Art company συμμετέχει στην πλατφόρμα του FEAST με την θεατρική παράσταση Μαζί Με τ' Άπλυτα του Κ. Ντουράνγκ, που ανεβαίνει στις 24 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αυλαία για 8 παραστάσεις! Αν πιστεύετε ότι αξίζει να λάβει τη χρηματοδότηση σας ελάτε στην εκδήλωση και ψηφίστε μας!!!

Εισητήριο 10 ευρώ - περιλαμβάνει φαγητό κ ποτό !

Eat. Drink. Vote. 
#SupportLocalCreativity


H καλλιτεχνική ομάδα Etherica της σχολής Aerial Arts Thessalonikiεπιλέχτηκε να πάρει μέρος στον διαγωνισμό FEAST.
Ο εναέριος χορός έχει παρουσιάσει μεγάλη απήχηση στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια και σκοπός της ομάδας μας είναι να γίνεται ολοένα και πιό γνωστός καθώς αποτελεί εξαιρετικό τρόπο εκγύμνασης και έκφρασης.
Σας προσκαλούμε όλους να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να περάσουμε ένα όμορφο απόγευμα!
Το FEAST είναι μία πρόσκληση σε ένα ανοιχτό, δημόσιο δείπνο που σκοπό έχει να ενεργοποιήσει και να καθιερώσει μία νέα διαδικασία χρηματοδότησης δημιουργικών projects και καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων, σε επίπεδο κοινότητας.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διοργανώνεται ένα δείπνο όπου παρουσιάζονται 4 projects που αναζητούν χρηματοδότηση. Με το αντίτιμο των 10€ απολαμβάνεις φαγητό, κρασί και το δικαίωμα μιας ψήφου.
Εάν η ομάδα μας βγεί πρώτη με την βοήθειά σας, μέσω της χρηματοδότησης θα αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό και τα μέτρα ασφαλείας που είναι απαραίτητα για την εξάσκηση καθώς και θα καλύψουμε το μέρος κάποιων εξόδων για την δωρεάν παροχή μαθημάτων σε ομάδες του πληθυσμού που οικονομικά δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν κάτι τέτοιο.
Ο Σερζ Λατούς σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Επανιδρύοντας την κοινωνία
Αποανάπτυξη – Άμεση δημοκρατία – Αυτοδιαχείριση

Γεωργίου Σταύρου 4 - Πέμπτη 23 Οκτωβρίου



 

Το Οξυγόνο (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη) και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Κούτα "Αετοί και λύκοι" την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014, στις 8 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Βασίλης Τζανακάρης, συγγραφέας, και οι δημοσιογράφοι Ναυσικά Γκράτσιου και Νίνα Φιλίππου-Ροδή.

Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά ο Ορέστης Παπαϊωάννου.


Εκδήλωση με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τεύχους του περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ
«Η Θεσσαλονίκη πεδίο του τραύματος και της τέχνης»

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, 8μμ, λέσχη ανάγνωσης ΕΝΕΚΕΝ, Βασ. Γεωργίου Α’ 15, 1ος όροφος





Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου
Ορέστου 33 και Χαλκιδικής
τηλ.2310852384
Η δράση εντάσσεται στις Φθινοπωρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών
(Όποιo παιδί διαθέτει φορητό υπολογιστή ή tablet μπορεί να το φέρει μαζί του)



ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

15 Οκτωβρίου 2014 ... 20 Οκτωβρίου 2014


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο  http://www.salutesalonica.gr/Article.aspx?artclId=752


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ






Η ομάδα ΠΕΡ.ΚΑ. διοργανώνει εκδήλωση συζήτηση με εκπρόσωπο από το κατειλημμένο αγρόκτημα Can Masdeu με θέμα την αυτοδιαχείριση, την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και τις εναλλακτικές μεθόδους καλλιέργειας σπόρων και ανθρώπινων σχέσεων!

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, 6μμ, πρώην στρ. Καρατάσιου


 Ολοήμερο Δράσης, Συζήτησης και Αλληλεγγύης στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. Σάββατο 18 Οκτωβρίου
Ολοήμερο Δράσης, Συζήτησης και Αλληλεγγύης
στο ελεύθερο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.



ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του αθλητικού συλλόγου " Μακεδονικός" κατά τη διάρκεια των αγώνων των ακαδημιών από τις 9.00πμ- 15.00μμ. Θα πραγματοποιηθούν διαδραστικά παιχνίδια ευαισθητοποίησης για παιδιά, καθώς και ενημέρωση ενηλίκων σχετικά με τη νομοθεσία για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς. Παράλληλα η ομάδα vegan Θεσσαλονίκης θα προβάλει βίντεο σχετικά με τον βιγκανισμό και την κακοποίηση των ζώων.
Διοργάνωση:
Αθλητικός σύλλογος " Μακεδονικός"
Συνδιοργανωτές:
Οικολογική κίνηση Θεσσαλονίκης
" Νοιάζομαι" φιλοζωική οργάνωση Θεσσαλονίκης


Αύριο στις 11:00 πμ σας περιμένουμε να λύσουμε όλες μας τις απορίες σχετικά με τα '' Διατροφικά συμπληρώματα- Μύθοι και Αλήθειες '' με την βοηθεία της Κλινικής διαιτολόγου Στελίνα Βασιλειάδη !! Είσοδος Δωρεάν !! Μόνο στα Elixir the Executive Group Exercise Studios

 



Η τραγική κωμωδία του Νίκου Βασιλειάδη «Συμβολαιογράφος» παρουσιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, στις 8:30 , στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Πανοράματος(Δημαρχείο) , σε μια θεατρική παράσταση που διοργανώνεται από το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και την αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
Η θεατρική διασκευή είναι της Εμμανουέλας Αλεξίου και του Γιώργου Καραμίχου και η σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου, ενώ στο ρόλο της Ερασμίας εμφανίζεται η Υρώ Μανέ.
Η Υρώ Μανέ γεννήθηκε στη Χίο και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα πολιτικών επιστημών.

Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης, όπου και συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο ενώ πήρε μέρος σε διάφορους άλλους θιάσους ως πρωταγωνίστρια.

Έπαιξε σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες με εξαιρετική επιτυχία.

Η θεατρική παράσταση "Συμβολαιογράφος" αποτελεί μαζί απολογία και εξομολόγηση. Με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα με πάθος, την Ερασμία, που βρέθηκε σε λάθος χώρο και σε λάθος χρόνο, εγκλωβισμένη σε ένα περίπτερο μιας επαρχιακής πόλης της Ελλάδος.
Να σημειωθεί ότι το έργο παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία και για τρεις συνεχόμενες χρονιές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Για 4η συνεχή χρονιά το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Θεσ/νίκης φωταγωγεί σημαντικά κτίρια στην πόλη.

Φέτος στα πλαίσια εκστρατείας ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού φωταγωγείται το ιστορικό κτίριο της ΧΑΝΘ.

Μαζί μας live οι Fortissimo!
Σας περιμένουμε όλους!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ACHE CUBANO LATIN BAR (ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ 4, ΑΝΩ ΛΑΔΑΔΙΚΑ)....ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ LATIN BAR ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.....ΑΠΟΨΕ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΑΠΟ VIDEO CLIPS, ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΑ ΚΟΚΤΕΙΛΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΡΩΜΑ ΚΟΥΒΑΣ....

 
 ---------------------------------------------------------------------------------
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.
σας προσκαλεί
στα εγκαίνια της έκθεσης

Έλληνες & Κύπριοι καλλιτέχνες ’60 - ’70

το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 στις 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 11 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου 2014


----------------------------------------------------------------------------
 
----------------------------------------------------------------------------------

To Σάββατο 11 Οκτωβρίου σας περιμένουμε για μια ευφάνταστη προπόνηση για τους μικρούς μας ασκούμενους .. 
Δηλώστε την συμμετοχή σας στις γραμματείες των γυμναστηρίων Elixir the Executive Group Exercise Studios .
Είσοδος δωρεάν !!


 
 ---------------------------------------------------------------------------------

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Αυτό το  ΣΑΒΒΑΤΟ 11-10-2014, 10 π.μ - 2 μ.μ. στην ΠΛΑΖ ΑΡΕΤΣΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ  10-2 στον ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΖ!!!

http://agropankalamarias.blogspot.gr

Διεύθυνση αγροτικού παντοπωλείου: Σάντας 7, Καλαμαριά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 402851 (ώρες λειτουργίας)
6947705491


email: agropankalamarias@gmail.com

 



 
----------------------------------------------------------------------- 
 ------------------------------------------------------------------------------------



 ----------------------------------------------------------------------------------

Thessaloniki Night Half Marathon http://www.thessalonikihalfmarathon.org

 



 --------------------------------------------------------
Και για όσους αναρωτιούνται τι θα περιέχει το live με τους 3 θεματοφύλακες.

Λοιπόν:
50΄ ένα καινούριο mixtape με τους τρεις τους να αναφέρονται στις θεματικές που προσπαθούν να διαφυλάξουν
και μετά
2 ώρες με γνωστά τραγούδια από την δισκογραφία και των τριών.

Τα λέμε πάνω και κάτω απ' τη σκηνή.
 

η κοινωνία εκπέμπει μέσω της ερτ3 | στηρίζουμε τον αγώνα των απολυμένων εργαζόμενων της ερτ για δημόσια και ανεξάρτητη ενημέρωση

κοινή, ανοιχτή συνέλευση εργαζόμενων και φίλων της ερτ3
πέμπτη 9 Οκτωβρίου | 6μ.μ. | αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης


 

O Mίλτος Πασχαλίδης στο BLOCK 33
Σάββατο 11 & 18 Οκτωβρίου 2014


 

49 ΔΗΜΗΤΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

https://www.facebook.com/DimitriaFestival





-------------------------------------------------------------------------------------------

 Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης MoveWeek 29/9 - 5/10/2014

http://www.salutesalonica.gr/Article.aspx?artclId=654 


------------------------------------------------------------------------------------ 

 ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΣΕ ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

(Παύλος Ζάννας, 2-8/10/2014)

 «Η εικόνα δεν έχει ανάγκη από επιχειρήματα, γιατί είναι η ίδια επιχείρημα». Τα λόγια του Νίκου Κούνδουρου εκφράζονται ιδανικά στο ίδιο του το σινεμά. Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης ανοίγει αυλαία για τη νέα κινηματογραφική σεζόν με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο με τίτλο «Ο Νίκος Κούνδουρος σε άσπρο – μαύρο» που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου στην αίθουσα Παύλος Ζάννας. 

Το αφιέρωμα διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων ελληνικού κινηματογράφου που θα εορταστεί στο πλαίσιο του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 

  

Περισότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.filmfestival.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=582&tributeid=234 

 -----------------------------------------------------------------------------------

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ & ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΟΙ.

  ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ "ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ" ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ 6ΜΜ

Παιδεία για όλους: Συγκέντρωση σχολικών ειδών στην ΕΡΤ3

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 σε συνεργασία με την "Αλληλεγγύη για Όλους", καλούν όλους και όλες να συμμετέχουν σε συλλογή σχολικών ειδών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Τα σχολικά είδη συγκεντρώνονται :
Στα κτίρια της ΕΡΤ3: Λεωφόρος Στρατού κτίριο ΕΤ3 & Αγγελάκη 14, κτίριο 102 FM, έως και το Σάββατο 04/10/14



 -------------------------------------------------------------------------------- 

Το τρέχων πρόγραμμα προβολών του ΝΟΗΣΙΣ - NOESIS Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οχτώ θεατρικές παραγωγές από το ΚΘΒΕ τον Οκτώβρη!

Η Αρρώστια της Νιότης, Alexander The Great. Rock Opera, Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΜΕΡΕΣ, Η φάρμα των ζώων, Με δύναμη από την Κηφισιά, Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν, Lysistrata Project, Utopia in progress
 Παραστάσεις Οκτωβρίου - Δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο
 -------------------------------------------------------------------------------


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------
 Με τα τηλεσκόπια των μελών του Ομίλου, μπροστά από το Μακεδονία Παλάς


-------------------- 

http://onee-humans.blogspot.gr/2014/09/1-humans_29.html



-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Επαγγελματικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στην συγκέντρωση του συλλόγου μας για τη διαδικασία προσφυγών κατά του ΟΑΕΕ - ΚΕΑΟ. Ομιλία από τα μέλη του Δ.Σ και ενημέρωση από νομικό τμήμα του Συλλόγου.


 -----------------------------------------------------------------------------------

Αυτή την Κυριακή 5 Οκτωβρίου έχουμε τα εγκαίνια μας!Σας περιμένουμε με ενα νόστιμο μπουφέ με τα χειροποίητα προϊόντα μας, δροσιστικά ποτά και πολύ φιλική διάθεση!!


  -----------------------------------------------------------------------------------------------
Tην Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, γίνε και εσύ μέρος της δράσης μας για την Αρκτική! Πάρε το ποδήλατό σου και έλα στο #IceRide, τη μεγαλύτερη ποδηλατοδράση που διοργανώνει η Greenpeace σε όλο τον κόσμο για την προστασία της Αρκτικής και του πλανήτη από τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες.

Που; Στον Λευκό πύργο
Ωρα; Στις 5 το απόγευμα


------------------------------------------------------------------------------------
 Αυτήν την Κυριακή 5 / 10 τρέχουμε στην παραλία !!
Ραντεβού στις 18:30 στον Ναυτικό όμιλο στην Νέα Παραλία..
You'll never run alone !!


 ----------------------------------------------------

τους απολαύσαμε στο GreenWave festival 2014..μας μύησαν στην τέχνη Capoeira..η συνέχεια στο πανεπιστήμιο Μακεδονία..

----------------------------------------------------------------------------
  μια συναυλία - μια γιορτή
Θανάσης Παπακωνσταντίνου|Ματούλα Ζαμάνη|Γιάννης Χαρούλης
Τρι 7 Οκτ 21:00, πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά
..γιατί η αλληλεγγύη είναι πράξη αντίστασης
Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγύης Θεσσαλονίκης



---------------------------------------------------------------------

Μίστερ Κλάιν: Από την ταινιοθήκη της ΕΡΤ3























































Ένα υπαρξιακό πολιτικό αριστούργημα - ΣΙΝΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΤΡΙΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ ΩΡΑ 9.00 Μ.Μ.

--------------------------------------------------------------------------

 
 Η Λέσχη Ανάγνωσης ξαναρχίζει στο Κρατικό Ωδείο... Στις 9 Οκτωβρίου, διαβάζουμε στη Βιβλιοθήκη του Ωδείου το βιβλίο της Ευμορφίας Καραμπατάκη, Άρια ντα Κάπο, και συζητούμε με τη συγγραφέα.


-------------------------------------------------------------------------

 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΣΗΣ

 

 http://www.salutesalonica.gr/Article.aspx?artclId=649

-------------------------------------------------------------------------------------

Την Τρίτη στις 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 το έργο του Albee θα παρουσιαστεί και στο δημοτικό Θέατρο «Άνετον» στη Θεσσαλονίκη - ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ !!!

 

------------------------------------------------------------------------------

     Την Τετάρτη 1/10/2014 σας καλούμε στο χώρο μας Βενιζέλου 70 από τις 15:00 ως τις 21:00 για να γιορτάσουμε μαζί τα πρώτα γενέθλια της Τράπεζα Χρόνου με εργαστήρια ανοιχτά σε όλους. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από μέλη της Τράπεζας Χρόνου.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας.

 

 ------------------------------------------------------------------------------------

Η ΠΟΛΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ, ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------

Παρουσίαση στον Ιανό του βιβλίου του Αιμίλιου Εδεν " Το Βιβλίο της Ποίησης " - Αριστοτέλους 7 ώρα 7.00 μ.μ.

 Ο Αιμίλιος Έδεν παρουσιάζει τη φιλία και συνεργασία του με τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Νίκο Καρούζο μέσα από την προσωπική του ποιητική συλλογή με τίτλο Το βιβλίο της ποίησης, εκδόσεις IANOS. 

Θα μιλήσει ο Φράγκος Φραγκούλης πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός. 

Απαγγελία: Αιμίλιος Έδεν

Τραγούδι-Άρπα: Αναστασία Έδεν

Μουσική: Γεώργιος Γρηγοράκος.


 --------------------------------------------------------------------------------------

 Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Γεωργίας Κακαλοπούλου, Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 στις 7 μ.μ.


Το Βιβλιοπωλείο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Γεωργίας Κακαλοπούλου με τίτλο ΜΕΛΩΔΙΑ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ

 Μελωδία στη θύελλα

  Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ.
- Βιβή Ανδρίτσου, δημοσιογράφος του TV 100, και
- Χαρά Ανδρεΐδου, συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με μουσική και κιθάρα η Ειρήνη Καλαϊτσόγλου.

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 (19:00-21:00) στο χώρο του Βιβλιοπωλείου ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης, Λ. Νίκης 3, Παραλία, 2310 226 190.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου
Ορέστου 33 & Χαλκιδικής
τηλ.2310852384

Σεμινάριο φωτογραφίας για αρχάριους
με εισηγήτρια την φοιτήτρια της σχολής Φωτογραφία και Οπτικοακουστικές Τέχνες Ανίσα Τζομάκι
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Μοναδική προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

----------------------------------------------------------------------------------- 

City Portal Salute Salonica 


Δημοσίευση σχολίου