Λίγο οι αμέτρητες ταινίες των τελευταίων εβδομάδων που έπεσαν βροχή, λίγο το Interstellar που έρχεται οσονούπω, η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει είναι ιδιαιτέρως υποτονική, κάτι που βεβαίως έρχεται κουτί για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, μιας και το 55ο φεστιβάλ κινηματογράφου ανοίγει αύριο τις πύλες του.

Τρεις λοιπόν οι νέες ταινίες που προβάλλονται από σήμερα στις αίθουσες της πόλεις, καμία από τις οποίες σε ιδιαίτερα ευρεία διανομή. Πάμε να τις δούμε…

Ξεκινάμε με το St. Vincent (St. Vincent: Ο Αγαπημένος μου Αγιος), μία κομεντί με πρωταγωνιστή τον Bill Murray στο ρόλο του Βίνσεντ, ενός παράξενου, φιλήδονου, αποτυχημένου βετεράνου πολέμου που μισεί τους πάντες – ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό. Η εμμονή του με τον τζόγο, το αλκοόλ και τα περίεργα πλάσματα της νύχτας τον οδήγησαν θριαμβευτικά στον πάτο της ζωής και για να καταφέρει πλέον να συνεχίσει να επιβιώνει στην αποτυχημένη και αξιολύπητη καθημερινότητά του, θα αναλάβει να φροντίζει, επί πληρωμή, το 12άχρονο μελαγχολικό αγόρι της διπλανής πόρτας, τον μοναχογιό της φρεσκοχωρισμένης Μάγκι. Σκηνοθετεί ο Theodore Melfi και συμπρωταγωνιστούν οι Melissa McCarthy και Naomi Watts.



Συνεχίζουμε με το Trash (Σκουπίδια), μια δραματική περιπέτεια σε σκηνοθεσία Stephen Daldry (Extremely Loud & Incredibly Close, The Hours) που μας ταξιδέυει σε μια πόλη της Βραζιλίας όπου τρία αγόρια, ο Ραφαέλ, ο Γκόρντο και ο Ρατ περνούν τον χρόνο τους στα σκουπίδια, ελπίζοντας πως θα βρουν κάτι χρήσιμο. Μια μέρα, οι τρεις νεαροί ανακαλύπτουν μια δερμάτινη τσάντα, όπου το περιεχόμενη της τους φέρνει αντιμέτωπους με τη σκληρή ντόπια αστυνομία. Πλέον, το μόνο που τους απομένει μέσα σε αυτή τη διεφθαρμένη πόλη είναι να αποκαταστήσουν ένα τρομερό λάθος. Πρωταγωνιστούν οι Rooney Mara και Martin Sheen.



Τελειώνουμε με το God’s Pocket (Ούτε να Πεθάνεις Δεν Μπορείς), μία από τις τελευταίες ολοκληρωμένες ταινίες του Philip Seymour Hoffman, μια μαύρη κωμωδία σε σκηνοθεσία του John Slattery με συμπρωταγωνιστές τους Richard Jenkins, Christina Hendricks και John Turturro. Σύμφωνα με το στόρυ, ο παλαβός θετός γιος του Μίκι Σκαρπάτο σκοτώνεται σε εργατικό «ατύχημα» και ο Μίκι προσπαθεί στα γρήγορα να θάψει την είδηση μαζί με το σώμα. Όταν όμως η τοπική εφημερίδα αναζητά την αλήθεια πάνω στο γεγονός, τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Ο Μίκι είναι πλέον σε μια κατάσταση πάλης μεταξύ ζωής και θανάτου, με ένα πτώμα που δεν μπορεί να θάψει, μια σύζυγο που δεν μπορεί να ικανοποιήσει και ένας χρέος που δεν μπορεί να πληρώσει.


Πρεμιέρα έκανε επίσης η οικογενειακή κωμωδία Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day (Η Κακή Μέρα από το Πρωί Φαίνεται) με τους Steve Carell και Jennifer Garner, και το εξαιρετικό πολωνικό δράμα Ida του Pawel Pawlikowski, τα οποία θα ξεκινήσουν να προβάλλονται στη πόλη από την επόμενη εβδομάδα - 

Για το Ida του Pawlikowski δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο μας  http://www.salutesalonica.gr/Article.aspx?artclId=818


Καλές προβολές…

Αλέξανδρος Κυριαζής

Αποκλειστικά για το City Portal Salute Salonica


Δημοσίευση σχολίου