Πέμπτη 16 Οκτωβρίου και ακόμα μία πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινάει με 4+ νέες ταινίες να κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες της πόλης. Πάμε να τις δούμε…


Για τους φίλους των θρίλερ και συγκεκριμένα των paranormal horror, πρεμιέρα κάνει το Annabelle, το spin-off του περσινού επιτυχημένου The Conjuring, με την ανατριχιαστική πορσελάνινη κούκλα να τρομοκρατεί μια ακόμα οικογένεια. Δυστυχώς ο James Wan δε συμμετέχει παρά μόνο ως παραγωγός στο φιλμ, με τα ηνία της σκηνοθεσία να έχουν περάσει στον John R. Leonetti. Πρωταγωνιστούν οι Annabelle Wallis και Ward Horton.






Κάνουμε στροφή 180 μοιρών και περνάμε στα The Boxtrolls, τη νέα παραγωγή της Laika Studios, των δημιουργών πίσω από τα Paranorman και Coraline. Με τη γνωστή πανέμορφη stop-motion τεχνική τους, οι Graham Annable και Anthony Stacchi μας ταξιδεύουν σε μια μικρή αγγλική πόλη στις αρχές του 1800, στους υπονόμους της οποίας ζουν κάτι περίεργα πλασματάκια, τα οποία οι κάτοικοι φοβούνται και προσπαθούν να εξολοθρεύσουν. Παρότι δεν είναι απόλυτα παιδική, ειδικά για πολύ μικρές ηλικίες, η ταινία προβάλλεται σχεδόν αποκλειστικά μεταγλωττισμένη με μόνο μία αίθουσα σε ολόκληρη τη πόλη να τη προβάλει με υπότιτλους.





Αφήνουμε τους υπόνομους και πάμε σε κάτι πιο γευστικό, και συγκεκριμένα στη νέα ταινία του Lasse Hallström, The Hundred-Foot Journey. Ο σκηνοθέτης του Chocolat μας παρουσιάζει ακόμα μία γαστρονομική με τους Hellen Mirren στο ρόλο της γαλλίδας σεφ Mallory και Manish Dayal στο ρόλο του νέου Ινδού μάγειρα που βγάζουν τα μαχαίρια όταν ο δεύτερος ανοίγει εστιατόριο ακριβώς απέναντι από εκείνο της πρώτης.





Πρεμιέρα κάνει σήμερα μία από τις ταινίες που έχουν χαρακτηριστεί από τις καλύτερες της χρονιάς, το βρετανικό ’71, βραβευμένο σε Βερολίνο και Αθήνα. Ο Yann Demange σκηνοθετεί τον ραγδαία ανερχόμενο Jack O'Connel στο ρόλο ενός βρετανού στρατιώτη που φτάνει στο Μπελφαστ κατά τη διάρκεια της εμφύλιας σύγκρουσης μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών το 1971 αλλά αποκόπτεται από τους δικούς του και βρίσκεται παγιδευμένος στους δρόμους της πόλης περικυκλωμένους από παραστρατιωτικούς.





Τελειώνουμε με δύο ακόμα ευρωπαϊκές ταινίες, τη γαλλική περιπέτεια Mea Culpa του Fred Cavayé με τον Gilles Lellouche και το ιταλικό δράμα Il Capitale Umano του Paolo Virzì με τη Valeria Bruni Tedeschi. Αξίζει να αναφερθεί ότι, παρότι στην Αθήνα έκανε πρεμιέρα τη περασμένη εβδομάδα, από σήμερα στη Θεσσαλονίκη προβάλλεται και το νορβηγικό δραματικό θρίλερ Blind του Eskil Vogt.











Καλές προβολές…


Αλέξανδρος Κυριαζής

 Για το City Portal Salute Salonica



ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟ CITY PORTAL - ΟΔΗΓΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ SALUTE SALONICA

https://www.facebook.com/salutesalonica

... να σας πούμε κι ένα μυστικό ... δικτυώνεται !!!

Δημοσίευση σχολίου