Είκοσι-επτά του Νοέμβρη και είτε θέλουμε είτε όχι, με τις βιτρίνες των καταστημάτων να έχουν ήδη στολιστεί και τα δέντρα να αρχίζουν να φωτίζουν μέσα από τις μπαλκονόπορτες των σπιτιών, αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, που για εμάς τους κινηματογραφόφιλους ξεκινούν αρκετά νωρίτερα.


Υπομονή λοιπόν μέχρι τότε, και πάμε να δούμε τις ούτε μία, ούτε δύο αλλά έξι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της Θεσσαλονίκης.


Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα, με μια ταινία που μπορεί να μην είναι ο μεγάλος τίτλος της εβδομάδας αλλά σίγουρα έχει μαζέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ο τίτλος είναι Πρόμαχος, και είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους των Ελληνοαμερικάνων σκηνοθετών Coerte και John Voorhees



Η ιδέα της ήταν αρχικά εμπνευσμένη από την πτυχιακή έρευνα του Coerte πάνω στα αγάλματα από τον Παρθενώνα στο πανεπιστήμιο Georgetown και έχει ως ιστορία τον αγώνα μιας ομάδας δικηγόρων για την απόδοση της δικαιοσύνης και την επιστροφή των κλεμμένων μαρμάρινων γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Πρωταγωνιστούν οι Παντελής Κοντογιάννης και Κασσάνδρα Βογιατζή με τους Γιώργο Χωραφά, Γιώργο Βογιατζή, Giancarlo Giannini, Michel Byrne και Paul Freeman να συμμετέχουν.



Για να συνεχίσουμε με τις ελληνικές παραγωγές, πρεμιέρα κάνει η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα (Χώρα Προέλευσης), Η Έκρηξη. Με γυρίσματα σε Αθήνα, Αμβούργο και Πιερία, η ταινία είναι έχει ως κεντρική ηρωίδα τη Μαρία, μια γυναίκα που τρέχει στην Εθνική Οδό. Πίσω της, φωτιά και μια τσάντα γεμάτη λεφτά. Μπροστά της, ο ατέλειωτος δρόμος. 

Μόλις μια μέρα πριν, ήταν μια στοργική μητέρα, ερωτευμένη σύζυγος, υπεύθυνη κόρη. Σήμερα, έχει επαναστατήσει. Και είναι αποφασισμένη να σαρώσει στο πέρασμά της ό,τι αγάπησε ποτέ. Πρωταγωνιστεί η Αγγελική Παπούλια (Κυνόδοντας, Σπιρτόκουτο).




Ώρα να περάσουμε στο Horrible Bosses 2 - Αφεντικά για Σκότωμα 2, sequel της επιτυχημένης κωμωδίας του 2011 με τους Jason Bateman, Jason Sudeikis και Charlie Day. Αφού ξεφορτώθηκαν τα αφεντικά τους στη πρώτη ταινία, οι Νικ, Ντέιλ και Κερτ αποφασίζουν να γίνουν αφεντικά των εαυτών τους, ανοίγοντας τη δική τους επιχείρηση. Ένας επιτήδειος επενδυτής αποσύρει όμως ξαφνικά την οικονομική του υποστήριξη, αφήνοντάς τους στα κρύα του λουτρού. 

Εξαπατημένοι, απογοητευμένοι και χωρίς νομική βοήθεια, οι τρεις επίδοξοι επιχειρηματίες σχεδιάζουν να απαγάγουν τον ενήλικο γιο του επενδυτή για να τον εκβιάσουν ώστε να ανακτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας τους. Τη ταινία γράφει και σκηνοθετεί ο Sean Anders (Sex Drive).



Εκτενέστερη παρουσίαση στον παρακάτω σύνδεσμο μας



Συνεχίζουμε με το Samba, τη νέα ταινία του δίδυμου πίσω από το Intouchables, Olivier Nakache και Eric Toledano. O Σαμπά ήρθε στη Γαλλία πριν δέκα χρόνια από τη Σενεγάλη και άρχισε να κάνει διάφορες εποχιακές δύσκολες δουλειές. Η Aλίς, πρώην στέλεχος επιχειρήσεων, έχει εγκαταλείψει την καριέρα της και προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό της προσφέροντας βοήθεια σε μία εθελοντική οργάνωση. Και οι δύο προσπαθούν να «απεγκλωβιστούν» από το αδιέξοδο της ζωής τους, μέχρι που η μοίρα θα τους φέρει κοντά. Πρωταγωνιστούν οι Omar Sy, Charlotte Gainsbourg, Tahar Rahim και Izïa Higelin.





Πάμε να δούμε και το θρίλερ Ouija -  Πίνακας Πνευμάτων, βασισμένο στο διάσημο παραφυσικό παιχνίδι της Hasbro, που σκηνοθετεί ο Stiles White και πρωταγωνιστούν οι Olivia Cooke και Ana Coto. Μετά την αυτοκτονία της καλύτερής της φίλης, η Λέιν και η παρέα της αποφασίζουν να παίξουν το σκοταδιστικό παιχνίδι, Ouija, στην προσπάθεια τους να επικοινωνήσουν με το πνεύμα της νεκρής φίλης τους, μέσω αυτού του πίνακα πνευμάτων, προκειμένου να την αποχαιρετήσουν.



 Όσο πιο πολύ, όμως, εμβαθύνουν στα μυστικά του σπιτιού της νεκρής,  μέσω της επικοινωνίας τους με ένα πνεύμα που, αρχικά, θεωρούν πως είναι το δικό της, όλο και περισσότερα σκοτεινά μυστικά αποκαλύπτονται τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.




Και τελειώνουμε με τη παιδική ταινία της εβδομάδας, την animated περιπέτεια Penguins of Madagascar - Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης, το spin-off της σειράς ταινιών Madagascar



Οι Σκίπερ, Κοβάλσκι, Ρίκο και Στρατιώτης θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με μια μυστική οργάνωση, το Βόρειο Άνεμο, αρχηγός της οποίας είναι ο ωραίος Πράκτορας Απόρρητος προκειμένου να σταματήσουν τον μοχθηρό Δρ. Οκτάβιο Μυαλάτη πριν καταστρέψει τον κόσμο. Η ταινία θα προβληθεί αποκλειστικά μεταγλωττισμένη και σε 3D.



Καλές προβολές…

Αλέξανδρος Κυριαζής

Αποκλειστικά για το City Portal Salute Salonica



Καλές προβολές…στα Ster Cinemas
Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα - Ster ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ




Ster Cinemas Greece

https://www.facebook.com/SterCinemasGreece


Δημοσίευση σχολίου