Κινηματογραφικές πρεμιέρες


Του Αγίου Ανάμεσα. Όλοι έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και αυτόν ακριβώς τον χαρακτηρισμό μπορούμε να δώσουμε στη κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκίνησε προχθές. Ο λόγος απλός, με τα Big Hero 6 και Interstellar της προηγούμενης εβδομάδας να τραβούν ακόμα τα φώτα πάνω τους και τα Mockingjay Part 1 και Fury να έρχονται την επόμενη, ποιος θα τολμούσε να ρίξει στη μάχη μια ταινία με μεγάλες προσδοκίες. Έτσι λοιπόν, παρότι συνολικά τρεις ταινίες κάνουν πρεμιέρα, συνολικά και οι τρεις παίζονται σε μόλις 5 αίθουσες σε ολόκληρη τη πόλη! Πάμε να τις δούμε…


Ξεκινάμε με το Kill the Messenger - Ο Αγγελιοφόρος Πρέπει να Πεθάνει, ένα δραματικό θρίλερ βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Η ταινία καταπιάνεται με την ιστορία του δημοσιογράφου Gary Webb που  τόλμησε να τα βάλει με την CIA και άρχισε να ερευνά την πιθανή διασύνδεσή της με κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Αμερική. Σκηνοθετεί ο Michael Cuesta (Homeland) και πρωταγωνιστεί ο Jeremy Renner.







Σειρά έχει το Horns - Μεταμόρφωση, ένα θρίλερ φαντασίες με γενναίες δόσεις μαύρου χιούμορ. Ο Alexander Aja (The Hills Have Eyes, Piranha) σκηνοθετεί τον Daniel Radcliffe στο ρόλο του Ιγκ Πέρις, ενός νεαρού αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για το βιασμό και τη δολοφονία της κοπέλας του. Το έγκλημα  όμως συνέβη ένα βράδυ που ο ίδιος ήταν πολύ μεθυσμένος με αποτέλεσμα να μην θυμάται τίποτα. Το επόμενο πρωί ξυπνά και ανακαλύπτει ότι στο μέτωπο του έχουν φυτρώσει κέρατα. Τα κέρατα δεν γίνονται ορατά από τους άλλους αλλά έχουν την μεταφυσική ιδιότητα να εκμαιεύουν ομολογίες για εγκληματικές πράξεις. Ο Ιγκ, αποφασίζει  να εκμεταλλευτεί αυτή την ιδιότητα, να ανακαλύψει ποιος διέπραξε το στυγερό έγκλημα και να εκδικηθεί. Συμπρωταγωνιστεί η Juno Temple (Sin City: A Dame to Kill For, Maleficent), ενώ το σενάριο είναι βασισμένο σε βιβλίο του Joe Hill, γιου του Stephen King.







Η τριπλέτα ολοκληρώνεται με το A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence - Ένα Περιστέρι Έκατσε σε Ένα Κλαδί Συλλογιζόμενο την Ύπαρξή του, τη νέα ταινία του Roy Andersson (A Swedish Love Story, Song from the Second Floor), μια σουρεαλιστική κωμωδία που παρακολουθεί δυο μεσήλικες πωλητές, που προσπαθούν να πουλήσουν τα ασυνήθιστα «παιχνίδια» τους, τα οποία θα προσφέρουν διασκέδαση, όπως πιστεύουν, στους ανθρώπους. Η ταινία έρχεται με τον Χρυσό Λέοντα από το φεστιβάλ Βενετίας στις αποσκευές της.







Αλέξανδρος Κυριαζής
 
Αποκλειστικά για το City Portal Salute Salonica





Καλές προβολές…στα Ster Cinemas



Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα - Ster ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ






Ster Cinemas Greece




Δημοσίευση σχολίου