http://www.salutesalonica.gr/Article.aspx?artclId=900

 




Αγαπημένες μελωδίες από κορυφαίες ταινίες επιστημονικής φαντασίας ζωντανεύουν αύριο στη συναυλία «Μουσικές Επαφές Τρίτου Τύπου» από την ΚΟΘ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του ‪#‎tiff55‬ (ώρα 21:00)

music contacts of the third type 000 poster



Μετά τον πετυχημένο κύκλο συναυλιών με τίτλο Μάνα μου Ελλάς που πραγματοποίησε σε όλη την Ελλάδα ο Σταύρος Ξαρχάκος με μια επιλογή από τη μουσική του πορεία των τελευταίων 50 χρόνων σειρά έχει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 9.00 μ.μ.

Συνοδοιπόροι του, η Ηρώ Σαΐα, μια σπουδαία ερμηνεύτρια που μπορεί να αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τραγούδια του, ο Ζαχαρίας Καρούνης, με τον οποίο συνεργάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μεγάλο μας Τσίρκο και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης.
Μαζί του ενδεκαμελής ορχήστρα εκλεκτών μουσικών - σολίστ την οποία διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Ηρώ Σαΐα 
Ζαχαρίας Καρούνης 
Νεοκλής Νεοφυτίδης

Την 11μελή ορχήστρα αποτελούν οι σολίστες μουσικοί:
Βασίλης Δρογκάρης, ακορντεόν
Ηρακλής Ζάκκας, μπουζούκι-μαντολίνο
Σοφία Κακουλίδου, μαρίμπα-κρουστά
Δημήτρης Καλαντζής, πιάνο-keyboards
Χάρης Μέρμηγκας, κοντραμπάσο
Νεοκλής Νεοφυτίδης, πιάνο
Νίκος Ορφανός, πνευστά
Νίκος Σαμπαζιώτης, κιθάρα
Δημήτρης Σιάμπος, κιθάρα κλασική - ηλεκτρική
Διαμαντής Σιδερίδης, μπουζούκι - μπαγλαμάς - τζουράς
Γιάννης Χατζής, ντραμς








Εφηβική ομάδα Κέντρου Πολιτισμού Σουρωτής- «Το φιντανάκι», Παντελή Χορν

Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια: Ρούλα Αγγελίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Μυτίνης

Λίγα λόγια
Με σκηνικό την αυλή ενός πλακιώτικου σπιτιού αμέσως μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το «Φιντανάκι» είναι το δραματικό ποίημα μιας αθηναϊκής μικρογειτονιάς, όπου οι χαρακτήρες και οι καταστάσεις ξεπερνούν την ηθογραφία και μετατρέπονται σε κοινωνικό σχόλιο. Το «Φιντανάκι», η Τούλα, κόρη του ταχυδρομικού διανομέα κυρ Αντώνη, ερωτεύεται τον Γιάγκο, έναν άνεργο νεαρό μικροαπατεώνα. Αυτός θα την προδώσει για χάρη της προκλητικής Εύας που, εκτός από την ομορφιά της, διαθέτει και χρήσιμες γνωριμίες. Η Τούλα περιμένει παιδί. Μπροστά στο αδιέξοδο, η μεσίτρα κυρά Κατίνα που κινεί τα νήματα, αναλαμβάνει δράση και οδηγεί τους πάντες στην καταστροφή, καταρρακώνοντας κάθε αξία: την τιμιότητα, την ηθική, τον ίδιο τον έρωτα.

Παίζουν
Αναστασία Μασταλούδη,Ζωή Σαμαρά, Βιργινία Τσομπανίδου, Εύη Φραγκή, Κωνσταντίνα Σιγκούνα, Αναστασία Τσολάκη, Γιάννης-Ραφαήλ Χριστοφορίδης, Αλκμήνη Κουμαρίδου, Καλλιόπη Καρακατσάνη, Οδυσσέας Χριστοφορίδης, Γιώργος Μυτίνης, Στέφανος Κόντος. 

Καραολή-Δημητρίου & Καπετάν Χάψα, 57001 Thérmi, Thessaloniki 

Τιμή εισιτηρίου - Γενική είσοδος 3€

Πληροφορίες στη Γραμματεία του Π.Κ.Θ. 
Τηλ: 2310 461 655 | 2310 463 423





 
"Πειράζοντας" το διάσημο μιούζικαλ "All That Jazz", η Taekwondo ομάδα του Dong-eui University δίνει μια εξαιρετική "Taekwon Jazz"
απόδοση και συνδυάζει ένα μοναδικό μείγμα του Taekwondo χορευτικές κινήσεις!
Σας περιμένουμε τη Κυριακή!



«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» στο αυτοδιαχειριζόμενο κινηματογράφο των εργαζομένων της ΕΡΤ3
Διαβάστε διαδικτυακά το δέκατο τεύχος του περιοδικού 

του Δήμου μας! http://goo.gl/HXoBbN






Thessaloniki Food Festival - ΣαββατοΚύριακο φαγητού στο Νέο Δημαρχειο Θεσσαλονίκης

Thessaloniki Food Festival - 

Δύο ΣαββατοΚύριακα φαγητού στην Θεσσαλονίκη - Λεπτομέρειες 

http://www.salutesalonica.gr/Article.aspx?artclId=870

 

Σεμινάριo για ΜΚΟ
Oργάνωση, συμμετοχικότητα, παρέμβαση
Θεσσαλονίκη, 12.11- 3.12.2014
Διοργάνωση: Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας

 Η συμμετοχή στο σεμινάριο απαιτεί την παρακολούθηση και των οχτώ θεματικών διάρκειας 25 ωρών. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής συνολικά 15,00 ευρώ.

Χώρος διεξαγωγής Οικόπολις Πτολεμαίων 29Α, 5ος όροφος
Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 10 Νοεμβρίου στο e-mail : ecologicalthess@gmail.com
Υπεύθυνη: Σοφία Κυπριανίδου
Τηλ./fax : 2310.222.503
http://ecology-salonika.org/
http://gr.boell.org/el

 

Η Κινηματογραφική Εβδομάδα της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τη στήριξη του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Oι προβολές είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του ΝΟΗΣΙΣ (6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης, τηλ. 2310 483000) στις 18, 19, 20, 25 & 26 Νοεμβρίου 2014 και ώρες 9:30 – 11:00 π.μ.



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ  ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ   ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΙΤΗΣ ένα πιάνο..δυο φωνές!
Ημερίδα για την παρουσίαση ενός σύγχρονου τρόπου οδικής σήμανσης στην Καλαμαριά


Η Μαύρη Τρύπα παρουσιάζει τους  OPERA CHAOTIQUΕ

Δείτε το αναλυτικο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονικης στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.salutesalonica.gr/PdfUsefullInfo/TIFF55_Screenings.pdf



Η φωτογραφία είναι από παλιότερη κινητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων.
 
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών - νέο ΥΠΕΡΩΟ (10/10/2014 - 23/11/2014)

Η παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς στο πρώτο ανέβασμά της τον περασμένο Μάιο στο Νέο Υπερώο της ΕΜΣ, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά από το ΚΘΒΕ.












 
Μετά την επανέναρξη της Ταινιοθήκης της ΕΡΤ-3 στον κινηματογράφο Αλέξανδρο (Εθνικής Αμύνης 1) και την τεράστια κοσμοσυρροή θεατών όλων των ηλικιών και τάξεων στις προβολές της, θα υπάρξει διακοπή μιας εβδομάδας λόγω του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα. Έτσι, η επόμενη ταινία της  "Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο" (πρώτη του νέου αφιερώματός της"Αυτός ήταν ο «ψυχρός» πόλεμος") θα παρουσιαστεί τη μεθεπόμενη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

 Ο συγκλονιστικός «Κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο» στον αυτοδιαχειριζόμενο κινηματογράφο των εργαζομένων της ΕΡΤ3

 

 

 

 

"Μήδεια" Médée, poème enragé του Ζαν-Ρενέ Λεμουάν στο Black Box με την Δήμητρα Ματσούκα

Η Δήμητρα Ματσούκα παρουσιάζει στο BlackΒox το προκλητικό έργο του Ζαν-Ρενέ Λεμουάν «Μήδεια, ένα μανιασμένο ποίημα» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, από τις 5 Νοεμβρίου 2014 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

 Η ταινία 'Biophilia live' των Nick Fenton και Peter Strickland είναι μια αποτύπωση της ανθρώπινης διάστασης του πολυμορφικού-πολυμεσικού έργου της björk, Biophilia, κατά την παρουσίασή του στο Alexandra Palace του Λονδίνου, το 2013. Η Björk με την συνοδεία της μπάντας της παρουσιάζει ολόκληρο τον ομώνυμο δίσκο άλλα και κομμάτια απο την μουσική της πορεία, 


χρησιμοποιώντας μια ευρεία γκάμα απο μουσικά όργανα, άλλα γνώριμα και άλλα εξωτικά και πρωτόγνωρα. Η ταινία έχει χαρακτηριστεί ως '...μια συναρπαστική καταγραφή μιας δημιουργού σε πλήρη έλεγχο των ιδιαίτερων δυνάμεών της' (Variety), 'ένα αυτόνομο έργο τέχνης' (Hollywood Reporter) και αποτελεί ζωτικό κομμάτι του μωσαϊκού που είναι το Biophilia.

Το LES YPER YPER παρουσιάζει την ταινία BJORK / BIOPHILIA LIVE
FRI, NOV 7, 21.00
-------------------------
Είσοδος ελεύθερη - Georgiou Stavrou 4 Thessaloniki

 



Μουσικοποιητική παράσταση ατμοσφαίρας & ευαισθησίας από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3

Ταξίδι στο όνειρο "ο κήπος της αχαριστίας" 
υπό τους ήχους της φυσαρμόνικας
σε μουσική Αλέξανδρου Τριανταφύλλου και κείμενα Κ.Γ.Καρυωτάκη.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου
Ώρα 21:00, Αίθουσα "Αλέξανδρος", Εθν. Αμύνης 1

Φυσαρμόνικες & μικρά κρουστά: 
Αλέξανδρος Τριανταφύλλου

Ερμηνεία & απόδοση λόγου:
Θανάσης Βικόπουλος
Μαριάννα Καλαϊτζη
Δημήτρης Μακρής
Γιάννης Τσολακίδης
Βάσω Φιλιπποπούλου

Ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου παρουσιάζει την παράσταση μουσικής & ποίησης ευαισθησίας και ατμόσφαιρας «Ο κήπος της Αχαριστίας» με τη μορφή της αφηγηματικής μουσικοθεατρικής παράστασης. Με μια επιλογή από πεζά και ποιήματα του Κ.Γ. Καρυωτάκη δομείται μια σπονδυλωτή παράσταση που αναδεικνύει τον εξαιρετικό και διαχρονικό λόγο του ποιητή. Πλέκεται αρμονικά ο λόγος με τη μουσική επι σκηνής σε μια ονειρική διαδρομή ευαισθησίας και συναισθημάτων που απλώνεται στο χρόνο.

«Η επιλογή των πεζών και ποιημάτων του Κ.Γ.ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ έγινε με βάση την αντίσταση και την αντίδραση του ποιητή που επεσήμανε την πραγματικότητα της καθημερινότητας, την αναζήτηση του έρωτα και της αγάπης, την πάλη με τα αδιέξοδα και την δυναμική συναισθηματική του αναζήτηση. Οι ήχοι της φυσαρμόνικας πλέκονται με το λόγο του ποιητή και διαχέονται στην ατμόσφαιρα μέσα σε ένα παιχνίδι-ταξίδι ονείρου και πραγματικότητας. Η απλότητα της ερμηνείας του λόγου αφηγηματικά υποστηρίζει την εξέλιξη μιας ιστορίας που γεννιέται από τις λέξεις και τη μουσική.
Ο Καρυωτάκης πάλευε με το άδικο, το ανέφικτο και το μίζερο εικόνες μιας τραγικής πραγματικότητας που δεν άντεχε, ο διαχρονικός λόγος του βγαίνει στην επιφάνεια και σήμερα με ματιές αισιοδοξίας για αλλαγή τρόπου επικοινωνίας έκφρασης και δημιουργίας.
Η συνεύρεση επί σκηνής με συναδέλφους με καλλιτεχνικές ανησυχίες που παλεύουν για το άδικο και για το φως στην τέχνη, στην επικοινωνία και την ενημέρωση είναι μια αναζήτηση δημιουργικότητας και επικοινωνίας.
Στην παράσταση δημιουργείται η ενότητα του λόγου των κειμένων του 
Καρυωτάκη με την απέριττη μουσική έκφραση». 

«Ο κήπος της Αχαριστίας» περιλαμβάνει τα πεζά κείμενα «Το καύκαλο», «Ο κήπος της Αχαριστίας», ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΑΡΕΣ (Καλός υπάλληλος – Ένας πρακτικός θάνατος – Δεσποινίς BOVARY) «Κάθαρσις» και «Ονειροπόλος» και τα ποιήματα «Ζωές», «Ευγένεια», «Δον Κιχώτες», «Η ψυχή μου», «Τώρα που μήτε ο έρωτας», «Κι’ αν έσβησε σαν ίσκιος», «Οι αγάπες», «Θέλω να φύγω πια από δω», «Λουλούδι που μαράθηκε» κ.α.

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3

ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ


META ΑΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ... ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ... ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ... Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ — στην τοποθεσία Μαύρη Τρύπα , Θεσσαλονίκη - Mavri Trypa live , thessaloniki.
 



 

 




https://www.facebook.com/salutesalonica

Τώρα αποκτήστε δωρεάν για πάντα την κάρτα μέλους του Salute Salonica και κερδίζετε συνεχώς ευκαιρίες αγορών απο καταξιωμένους επιχειρηματίες !!!

 ΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ







Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης , διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα.
Την τελευταία ημέρα, θα προβληθεί η ταινία που δημιούργησε η ομάδα θεάτρου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ , σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου , με τίτλο ¨Το τέλος της Μοναξιάς”. Στο κλείσιμο, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να συνδιαλλαγούν με τους δημιουργούς της ταινίας.
Οι θεατές, μεταξύ των προβολών , θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε συζήτηση με τα μέλη και το προσωπικό της ΙΘΑΚΗΣ.
Η είσοδος σε όλες τις ταινίες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 797662 κ. Ειρήνη Κουρνάβου – ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ


Δημοσίευση σχολίου