Αγαπημένοι μου δρομείς, πολλοί από εσάς θα ετοιμάζεστε για τον μαραθώνιο της 9ης Νοεμβρίου, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο πρώτος στον οποίο θα συμμετάσχω. Θέλω να μοιραστώ μια συνταγή που έφτιαξα ειδικά για τους αναγνώστες του αγαπημένου μας RunningNews.gr , ιδανική για τις προπονήσεις μας εν όψει μαραθωνίου.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή για τον δρομέα μεγάλων αποστάσεων και είμαι σίγουρη ότι θα εκτιμήσετε αυτά τα μαγικά τρουφάκια: φτιαγμένα με μια πλειάδα υγιεινών υλικών καθώς κ υπερτροφών, νόστιμα κ εύκολα στη μεταφορά αποτελούν το ιδανικό σνακ μετά από ένα long run! Μια μερίδα (δηλ. 2 τρουφάκια) περιέχουν περίπου 14 γρ. πρωτεΐνης.

Είναι δοκιμασμένα και πραγματικά πέφτουν σαν βάλσαμο στον ταλαιπωρημένο οργανισμό! Ελπίζω να σας αρέσουν. Για περισσότερες υγιεινές κ νόστιμες συνταγές επισκεφθείτε το διαδικτυακό σπιτάκι μας "The Veggie Sisters" που διατηρώ με την αδερφούλα μου (η οποία κάνει τα πρώτα βήματά της στον μαγικό κόσμο του τρεξίματος!)

Καλά χιλιόμετρα! Και μην ξεχνάτε ότι η διατροφή είναι το φάρμακό μας!
Υλικά για 16 μπαλάκια:
 
100 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα σε σκόνη
150 γρ. πίτουρο βρώμης
4 κ.σ. καρύδα
8 κ.γ. πρωτεΐνη γάλακτος
50 γρ. σπόροι chia
20 γρ. goji berries
1 κ.γ. κακάο
1 μπανάνα
100 γρ. φιστικοβούτυρο
50 γρ. χουρμάδες +3 κ.σ. νερό
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
4 κ.σ. γάλα σόγιας




Εκτέλεση:

Μουλιάζω σε ένα μπολάκι τους χουρμάδες για μισή ώρα. Μετά τους πολτοποιώ προσθέτοντας κ 3 κ.σ. από το νερό που μούλιασαν. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα αλεσμένα αμύγδαλα με το πίτουρο βρώμης την πρωτεΐνη, την καρύδα, τους σπόρους chia κ τα goji berries. Χτυπώ στο μπλέντερ τη μπανάνα με τους χουρμάδες, το κακάο, το σιρόπι σφενδάμου, το φιστικοβούτυρο κ το γάλα σόγιας. Προσθέτω σιγά σιγά το μείγμα των υγρών στο μείγμα με τα στέρεα υλικά. Ανακατεύω καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν εντελώς τα υλικά. Πλάθω μπαλάκια, τα τοποθετώ σε ένα τάπερ κ φυλάσσω στο ψυγείο.


Ελένη κ Δήμητρα - The Veggie Sisters!
http://theveggiesisters.gr/


* Το μαγειρικό ταξίδι δυο αδερφών στον πλανήτη της χορτοφαγίας. Βρείτε επίσης. ελαφριές συνταγές με ζυμαρικά, ιδανικές για carboloading όπως χυλοπίτες με πέστο κόκκινης πιπεριάς, πολλά θρεπτικά σνακ όπως μπάρες πρωτεινής με ταχίνι κ φουντούκια και πολλές σαλάτες όπως δροσιστική σαλάτα με ρεβύθια

 

Δημοσίευση σχολίου