ΘΕΡΙΝΟ CINE ALEX ΟΛΥΜΠΟΥ & ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ ΓΩΝΙΑ.
ΤΗΛ: 2310 269403-2310265884




 ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 31/7/2014 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/8/2014 ΣΤΙΣ 21:00 ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ 
<< ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ;;>>

 H Mαρί και ο Κλοντ Βερνέιγ είναι ένα παραδοσιακό ζευγάρι της μεσοαστικής Γαλλικής κοινωνίας, που έχουν τέσσερις υπέροχες κόρες. Οι τρεις από αυτές, η Ιζαμπέλ, η Οντίλ και η Σεγκολέν, έχουν παντρευτεί ξένους γαμπρούς. Όταν η τέταρτη, η Λορ, τους ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί τον Σάρλ, οι γονείς της είναι τρισευτυχισμένοι! 

Ένας γαλλικός παραδοσιακός γάμος επιτέλους! Η Λορ όμως έχει παραλείψει μία σημαντική λεπτομέρεια... ο Σάρλ είναι από την Αφρική. Ξεκαρδιστικές σκηνές με τη Μαρί να έχει πέσει σε κατάθλιψη και τον Κλοντ να προσπαθεί να σαμποτάρει το γάμο

 Θεέ μου τι σου κάναμε; / Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? (2014) - Trailer HD Greek Subs



ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 31/7/2014 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/8/2014 ΣΤΙΣ 23:00 ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ << ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ>>



1921. Αποζητώντας ένα νέο ξεκίνημα και το αμερικανικό όνειρο, η Εύα Σιμπίλσκι και η αδελφή της, Μάγδα, ταξιδεύουν από την Πολωνία για τη Νέα Υόρκη. Όταν πλησιάζουν το νησί Έλις στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, ο γιατρός ανακαλύπτει ότι η Μάγδα είναι άρρωστη και οι δύο γυναίκες αναγκάζονται να χωρίσουν. 


Η Εύα βρίσκεται στους άγριους δρόμους του Μανχάταν, ενώ η αδελφή της έχει μπει σε καραντίνα. Μόνη και χωρίς να έχει κάπου να στραφεί για μία βοήθεια, η Εύα πέφτει στη γοητεία και την ανάγκη του Μπρούνο, ενός χαριτωμένου αλλά ανήθικου άντρα που την ωθεί στην πορνεία. 

Μία ημέρα, θα συναντήσει τον ξάδελφο του Μπρούνο, τον ανέμελο μάγο Ορλάντο. Γρήγορα καταφέρνει να την κάνει να σταθεί στα πόδια της και πλέον αποτελεί τη μόνη ελπίδα για να ξεφύγει του εφιάλτη
  
THE IMMIGRANT (ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ) - 
TRAILER (GREEK SUBS)

 


 Στην οδό Ολύμπου 106 σε ένα σύμπλεγμα παλαιών πολυκατοικιών, σε περιοχή όπου " βασιλεύει " το τσιμέντο, μια Οαση δροσιάς ξεπηδάει φέρνοντας στο μυαλό μας, για όσους είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία, γλυκές μνήμες του παρελθόντος, τότε που ο κινηματογράφος σε όλους μας ήταν τρόπος ζωής, αλλά και ξεπέταγμα προ το άγνωστο !!!

Απο εκείνη την πραγματικά απίθανη και θαυμάσια εποχή που οι κινηματογράφοι ήταν σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο και ήταν σε αριθμό τουλάχιστον τριψήφιο έχουν απομείνει το πολύ δέκα ...



Πρώτος και παλαιότερος, ο " βασιλιάς " ο Κινηματογράφος ALEX που αναπνέει και μας δίνει και εμάς χαρές και δυνάμεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μας.

Απο τις 30 Μαϊου του 1968 έχει μείνει ανέπαφος απο τον χρόνο και θα μείνει και σαν μια πολιτιστική κληρονομιά στα παιδιά μας μιας και έχει χαρακτηριστεί απο το Κράτος διατηρητέος, ως μνημείο Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 


Σε μία πόλη που κάποτε (μέσα των 60s) μετρούσε περισσότερους από 150 θερινούς κινηματογράφους, το Άλεξ είναι σήμερα το παλαιότερο από τα δέκα μόλις θερινά που λειτουργούν στην Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα σε μία 'ζούγκλα' από μπετόν, στον αριθμό 106 της οδού Ολύμπου, η οικογένεια Σιδέρη λειτουργεί εδώ και μισό περίπου αιώνα το Άλεξ, που έχει κι αυτό σήμερα χαρακτηριστεί ως Μνημείο Νεότερου Πολιτισμού. Πηγή: www.lifo.gr

Σε μία πόλη που κάποτε (μέσα των 60s) μετρούσε περισσότερους από 150 θερινούς κινηματογράφους, το Άλεξ είναι σήμερα το παλαιότερο από τα δέκα μόλις θερινά που λειτουργούν στην Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα σε μία 'ζούγκλα' από μπετόν, στον αριθμό 106 της οδού Ολύμπου, η οικογένεια Σιδέρη λειτουργεί εδώ και μισό περίπου αιώνα το Άλεξ, που έχει κι αυτό σήμερα χαρακτηριστεί ως Μνημείο Νεότερου Πολιτισμού. Πηγή: www.lifo.gr
 Συμπληρώνοντας 46 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας ένας από τους πρώτους θερινούς κινηματογράφους της πόλης μας ,το CINE ALEX άνοιξε και φέτος την αυλαία του στις 29 Μαΐου και σας περιμένει σε ένα κατάφυτο και ανανεωμένο περιβάλλον, που αποτελεί όαση για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού!!!

Το CΙΝΕ ΑΛΕΧ , εγχείρημα του παππού Χαραλάμπους στις 30 Μαϊου 1968, συνεχίζει να σας ταξιδεύει στην μαγεία του κινηματογράφου υπό την διεύθυνση της μικρότερης κόρης κας Ντίνας, του γεννήτορα του σινεμά Χαράλαμπου Σιδέρη.

Η καρέκλα τύπου "σκηνοθέτη" , το στρόγγυλο σιδερένιο τραπεζάκι, η παγωμένη μπύρα και το λαχταριστό hot-dog ανά χείρας φέρνουν στους μεγαλύτερους μνήμες από τα παλιά και στους νεότερους εικόνες μιας κάποιας ασπρόμαυρης ταινίας. 


 
Στο αίθριο χώρο του κινηματογράφου, αριστερά όπως εισέρχεσθε, πριν το χώρο των καθισμάτων μπορείτε την θαυμάσετε την πρώτη μηχανή προβολής, τουλάχιστον εξήντα χρόνια ζωής.


Στον υπάιθριο χώρο του σινεμά εκτίθεται η πρώτη μηχανή προβολής, ηλικίας 60 ετών Πηγή: www.lifo.gr
 Tο CINE ALEX αποτελεί μια αναζωογονητική απόδραση για όσους στην διάρκεια του καλοκαιριού βρίσκονται καθηλωμένοι στην πόλη....

Ζήστε φέτος την μαγεία του καλοκαιριού στον κινηματογράφο Αλεξ !!!




 City Portal Salute Salonica 


f : Θεσσαλονίκης Δρώμενα
https://www.facebook.com/salutesalonica

Δημοσίευση σχολίου