Καλό μήνα…έστω και με μερικές ημέρες καθυστέρηση!  Μπήκαμε αισίως στο τελευταίο μήνα του 2014 και η καρδιά της εορταστικής περιόδου είναι ακόμα πιο κοντά.
Στο κινηματογραφικό μέτωπο, αυτή η εορταστική περίοδος μας κάνει φέτος νερά, αφού ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα από συνήθως αλλά δείχνει να στερείται σταθερότητας. Η νέα εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα ανήκει μάλλον στις αδύναμες με έξι συνολικά ταινίες να κάνουν πρεμιέρα, τρεις από τις οποίες σε ευρεία διανομή, με τον μεγάλο τίτλο μάλλον να απουσιάζει.



Λίγο τα ονόματα στο cast, λίγο η θεατρική της επιτυχία, η ταινία του Θοδωρή Αθερίδη, Από Έρωτα, με πρωταγωνιστές τον ίδιον και τις Παναγιώτα Βλαντή και Σμαράγδα Καρύδη, αναμένεται να είναι εκείνη που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού.



Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο θεατρικό του Αθερίδη, με τον ηθοποιό να έχει αναλάβει και το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Το στόρυ έχει πρωταγωνιστή τον Αντώνη Γκαλιμάνη, έναν πυροσβέστη που ζει στον Πειραιά. Η ιστορία ξεκινά δυο ημέρες πριν από τον επικείμενο γάμο του με την νοσηλεύτρια Νατάσα, όταν αιφνιδιαστικά θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του η Άννα, μια δημοσιογράφος με την οποία διατηρούσε σχέση παλαιότερα. Από την συνάντηση αυτή θα αντιληφθούμε τον ζωντανό ακόμα έρωτα ανάμεσά τους. Ο Αντώνης δεν θα ματαιώσει τον γάμο του με την Νατάσα παρότι η Άννα νιώθει έντονη την επιθυμία της επανασύνδεσης. Τα πράγματα θα περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο όταν θα ξεκινήσει η «διπλή ζωή» του Αντώνη μέσα στο ίδιο του το σπίτι.  Τι θα συμβεί όταν η  Άννα θα συνυπάρχει με την Νατάσα όχι μόνο όταν η Νατάσα θα λείπει, αλλά κι όταν αυτή είναι μπροστά;

Στο cast συμμετέχουν οι Μάρθα Καραγιάννη και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Η δεύτερη μεγάλη πρεμιέρα της εβδομάδας είναι η αμερικανική κωμωδία Dumb and Dumber To - Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος Δίο, sequel της επιτυχημένης ταινίας των 90s.



Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους περιπέτεια, οι καλόκαρδοι, αν και όχι ιδιαίτερα έξυπνοι, κολλητοί Harry Dunne και Lloyd Christmas ξανασμίγουν. Όταν ο Harry μαθαίνει ότι έχει μια κόρη κάπου εκεί έξω, προσπαθεί να βγάλει τον Lloyd από την κωματώδη κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει μετά τη χοντρή χυλόπιτα που έφαγε από τη Mary και να τον πείσει να διασχίσουν ολόκληρη τη χώρα, για να την αναζητήσουν. Ο Lloyd εντωμεταξύ είναι και πάλι ερωτευμένος. Μετά από τόσο χρόνια όλα, εκτός από την ηλιθιότητά τους, έχουν αλλάξει. Σε αυτό το ταξίδι θα ξεκινήσουν από ένα ίδρυμα, στο οποίο θα έπρεπε να είναι κανονικά εσώκλειστοι, και θα βρεθούν σε μια σύνοδο κορυφής, όπου έχουν μαζευτεί τα λαμπρότερα μυαλά όλου του κόσμου.

Το δίδυμο των Jim Carrey και Jeff Daniels επιστρέφει -μετά από δύο δεκαετίες- με τους αδελφούς Farrelly να έχουν αναλάβει και πάλι τη σκηνοθεσία. Το καστ συμπληρώνει η Kathleen Turner.

Όσο για τους μικρούς φίλους, πρεμιέρα κάνει η νοτιοαφρικανική οικογενειακή περιπέτεια κινουμένων σχεδίων Khumba - Κούμπα: Μία Ζέβρα και Μισή, από το στούντιο που μας έδωσε το προπέρσινο Zambezia.



Ο Κούμπα είχε την ατυχία να γεννηθεί με τις μισές του ραβδώσεις και έτσι το προληπτικό κοπάδι του τού αποδίδει την ξαφνική ξηρασία που έχει πλήξει την περιοχή. Η νεαρή ζέβρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει, για να βρει τον θρυλικό νερόλακκο, όπου οι πρώτες ζέβρες απόκτησαν τις ρίγες τους. Στο ταξίδι του αυτό, ο Κούμπα θα έχει για συνοδοιπόρους μια θρασύτατη αντιλόπη και μία φανταχτερή στρουθοκάμηλο, ενώ θα γνωρίσει ένα σωρό εκκεντρικούς χαρακτήρες. Η πραγματική πρόκληση θα έρθει, όταν στον δρόμο του εμφανιστεί μια άγρια λεοπάρδαλη.


Η ταινία θα προβληθεί αποκλειστικά μεταγλωττισμένη.

Σε μία αίθουσα στη πόλη έκαστη, κάνουν πρεμιέρα ακόμα τρεις ταινίες, η κάθε μία με το δικό της ενδιαφέρον. 



Πρώτη είναι η νέα ταινία του Ken Loach (The Angels' Share, The Wind That Shakes the Barley), Jimmys Hall, μια βιογραφία του Ιρλανδού ακτιβιστή Jimmy Gralton με πρωταγωνιστή τον Barry Ward.





Συνεχίζω με μια ακόμα ιστορική ταινια, το γάλλο-γερμανικό Diplomatie – Η  Νύχτα Πριν Πέσει το Παρίσι του Volker Schlöndorff για τη σχέση των Dietrich von Choltitz, κυβερνήτη του κατεχόμενου Παρισιού και του Σουηδού πρόξενου Raoul Nordling, λίγες εβδομάδες μετά τη καταστροφή της Βαρσοβίας. 



Πρωταγωνιστούν οι André Dussollier και Niels Arestrup.


Τέλος, πρεμιέρα κάνει και η περιπέτεια δράσης Northmen: A Viking Saga - Η Επέλαση των Βίκινγκς του Ελβετού Claudio Fäh με τους Ryan Kwanten, Tom Hopper και Charlie Murphy.






Αλέξανδρος Κυριαζής


Αποκλειστικά για το City Portal Salute Salonica




Καλές προβολές…στα Ster Cinemas

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα - 

Ster ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ







Ster Cinemas Greece

https://www.facebook.com/SterCinemasGreece

Τώρα αποκτήστε δωρεάν για πάντα την κάρτα μέλους του Salute Salonica και κερδίζετε συνεχώς ευκαιρίες αγορών απο καταξιωμένους επιχειρηματίες !!!


http://www.salutesalonica.gr/Article.aspx?

artclId=775

Δημοσίευση σχολίου